Magazin

Ruskinja Aljona otkrila 5 glavnih razloga zašto se Rusi ne druže sa Srbima: “Imajte razumevanja”

ruskinja-aljona
Foto: Printscreen

Aljona je Ruskinja, živi u Beogradu i učim srpski, a u svom viralnom videu pokušava da ponudi odgovor na pitanje: Zašto su Rusi tako zatvoreni i nezainteresovani za kontakt sa Srbima?

„Ne mogu da govorim u ime svih Rusa, ali mogu da izložim zašto je tako iz mog ugla gledanja“, napomenula je Aljona i dala čak pet mogućih razloga.

Prvi je – stres.

„Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. preseljenje nije turističko putovanje. Treba da napraviš dokumenta, razumeš kako sve funkcioniše i istovremeno treba da radiš. Verujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage“.

Jezička barijera je na drugom mestu, jer, kako kaže, možda ljudi malo znaju engleski, a srpski ne znaju uopšte. „Možda bi želeli da razgovaraju sa vama, ali ponekad jednostavno ne mogu“, kaže Aljona, prenosi Nova.

Možda imaju dovoljno prijatelja Rusa i to je, po Aljoni, treći mogući razlog za „zatvorenost“ u odnosu na Srbe. „Kad imate krug prijatelja teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi.“

@aljona.strankinja

Samo moje mišljenje 🤷🏼‍♀️

♬ оригинальный звук – aljona.strankinja

Šarmantna Ruskinja otkriva nam i da oni nemaju „small talk“ kulturu, što je po njoj četvrta stvar koju bi trebalo da razumemo kad ih kritikujemo.

„Ne pitamo jedan drugog u Rusiji „kako si“. Ako pitamo „kako si“, mi želimo da imamo veliki razgovor. Zbog toga možete da mislite da smo zatvoreni“.

Na kraju, kao peto, napominje da je „za upoznavanje potreban razlog“. „Na primer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično“, kaže Aljona.

Na kraju, moli Srbi za razumevanje.

„Molim vas, nemojte se uvrediti! Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se da ovde izgradimo novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vreme“, istakla je Aljona.

Ruskinje zgrožene Novim Sadom, histerišu zbog smeća, Rusi koji žive u Srbiji ih posramili odgovorom

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link