Magazin

Zašto je bolje u lavoru, nego na jeftinom letovanju

Ivana Petrović iz Leskovca izazvala je pravu buru smeha na društvenim mrežama, svojim opisom letovanja u Grčkoj. Čvrsto je odlučila da posle ovakvog iskustva više neće ići na jeftina letovanja, a svoju odluku je i detaljno objasnila, a preneo ju je portal Blic žena.

– Ja sam si na more uvek išla od nemaj kude. Svi idu aj ću idem i ja. Idem a noge mi se vrćav, toj za mene golgota, ni umem da plivam, ni volim sunce. Ja kad vidim onej bele kuće bez krov na +50 smuči mi se.

Jedino mi prijaju večernje šetnje a tam kude ja idem koda sam si u Leskovac, zdravo, zdravo samo se javljaš levo i desno i mandaš s glavu ko sudija na tenis.

K’d ste došli, k’d ci idete, izgorea si, pocrnea si, kude se banjate,ne li ste poneli malo poviš petližani da ni date, vidoste li pošto je leb u „lidl“, a mleko….kad od sobajle upekne zvezda neznam kude da se devam, ko pod vršnjik jel klima treba da se plati, oč neč mora da ideš na plažu a tam pa treba da se plaćav suncobrani, aj ulegneš u vodu bajgim ce oladiš ono neznaš odokle te džvajzne neka lopta…. aj pa se vrneš na peškir te ti gi lukumadesi, pečeni klasje, kišobrani, manistra.

Prođe d’n na živ zor. Nakud stan se vučemo ko da idemo od kopanje, pa i od kopanje idešem po čila. U glavu mi vuca od sunce a tek treba paprika da se isprži da se večera pa da se ide u šetnju… ko da je toj moralno…

Divim se na neke žene koje na more varu gra i punu paprike, ja nemogu, preče ću gladna trpim, mene me vrućina potpuno parališe. A kad pa shvatim da sam na more tek pola… leleee, ja patim i to najiskrenije.

Zato se ne usuđujem da idem više na jevtina letovanja. Jel pristojno jel nikakvo. Trećo nema – kaže Ivanino iskustvo, dočarano i začinjeno uz jak leskovački dijalekat.

Naravno, u pitanju je umetnička sloboda i Ivana ima još nekoliko podjednako duhovitih i kreativnih statusa.

Ipak, čini se da joj morsko iskustvo zasad najbolje prolazi kod publike i postalo je pravi viralni hit.

Šta vi kažete, da li je i vas nasmejao?

Pet predloga za jesenji sunčani odmor

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

170 Shares
170 Shares
Share via
Copy link