Lifestyle Putovanja

Pet predloga za jesenji sunčani odmor

Egzotične destinacije popit Tajlanda i Balija mnogima su prva asocijacija kada se spomene letovanje u jesenjim mescima. Ipak, i u Evropi, i to za mnogo manje para, možete osetiti pravo letovanje, u jesenjim mescima.

Ukoliko put isplanirate u sopstvenom aranžmanu, dođete do jeftinih avio-karata i smeštaj pronađete preko Airbnb-a, ili preko nekog od drugih proverenih servisa, za navedene destinacije vam neće trebati više od 200 evra.

Tenerife, Španija

Možda Majorka nije baš najpovoljnija destinacija na svetu, ali jeste li znali da letovanje na Tenerifima može da vas košta jeftinije nego 10 dana u Pefkohoriju?

Sunčano ostrvo, na kojem vlada „večno proleće“ i, u skladu s time, večna turistička sezona, nudi zaista povoljan boravak sa početnom cenom od 10 evra po noći.

Plaže su prelepe, priroda još lepša, a cene – najlepše. Budući da se radi o bescarinskoj zoni, cene svega su jako povoljne, od iznajmljivanja automobila do hrane i pića.

U oktobru se temperature kreću do prijatnih 30 stepeni.

Krit, Grčka

Najjužnije grčko ostrvo je u oktobru dovoljno prazno da se ne nervirate oko gomile turista, a opet dovoljno živo da svako veče možete negde da izađete i ne osećate se kao da ste u nekom zabačenom selu.

Zbog lokacije, Krit najduže ima prijatne temperature, pa je idealna destinacija za „jesenovanje“.

Iako preko agencija možda i nećete naći preterano povoljne aranžmane (zbog aviona), samostalno možete naći povratni let za 50 evra i smeštaj već od 10 evra po noćenju.

Cene hrane su iste kao i u ostatku Grčke.

Algarve, Portugal

Ah, Portugal – dugačke plaže, sunce i sjajno vino. Da li vam treba još nešto za dobar odmor?

Algarve, najjužnija regija ove zemlje, trenutno je okupana suncem i u toku dana je oko 30 stepeni, što je sjajna promena u odnosu na kišnu i hladnu Srbiju.

Naš savet vam je da posvetite jedan dan pretrazi low cost avio karata, jer direktno iz Srbije nećete lako naći povoljnu kartu, ali zato iz Beča ili Praga lako možete da se snađete.

Što se smeštaja tiče, hosteli su jako povoljni.

Kipar

Avionska karta od Beograda do Larnake na Kipru može da se nađe već za 3.000 dinara, a smeštaj po ceni od 10 evra po noći.

Iako ovo predivno ostrvo zvuči kao nešto jako skupo i luksuzno (i tako ga naše agencije i redstavljaju) istina je da možete tamo da letujete po ceni jednog prosečnog odmora u Crnoj Gori – pa i jeftinije!

Fora je samo da se organizujete na vreme i rezervišete smeštaj i let koji vam najviše odgovara.

Antalija, Turska

Leti prepuno turista – s jeseni savršeno za uživanje.

Antalija, grad u istoimenoj regiji na jugu Turske, i preko agencija može u ovom periodu da se nađe za 150, 200 evra.

Sa preko 300 sunčanih dana u godini, ovo mesto garantuje lepo vreme s jeseni, a što se smeštaja tiče teško ćete naći pristojne apartmane, pa savetujemo da se pak odlučite za hotel – koji ćete u ovo doba godine naći po zaista povoljnoj ceni.

Retko ko se iz Turske vratio razočaran uljudnošću i gostoprimstvom, što je svakako veliki plus.

Izvor: Noizz

Jedno od omiljenih grčkih letovališta više ne ispunjava ekološke standarde

17 Shares
Share via
Copy link