Magazin Novi Sad

Zapošljavaju 1.143 medicinara u novosadsku kovid bolnicu, jedino da ih na određeno uvezu nazad iz Nemačke

kovid-bolnica-miseluk

Klinički centar Vojvodine planira da, u kratkom periodu od narednih mesec dana, na određeno primi čak 1.143 medicinara i 142 administrativna radnika za novu kovid bolnicu na Mišeluku, saznaje 021.rs.

Upravo raspisani konkursi KCV otvoreni su svega osam dana.

U javnom pozivu za zapošljavanje medicinara nalazi se potreba za 197 doktora različitih specijalizacija i subspecijalizacija. Traži se, između ostalog, 32 lekara opšte prakse, 20 pulmologa, šest nefrologa, pet kardiologa, četiri endokrinologa, 40 anesteziologa, 20 internista, 16 radiologa i osam infektologa. Oglašeno je i radno mesto za magistra farmacije i šest biohemičara.

KCV je u potrazi i za ukupno 939 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom. Planirano je zapošljavanje čak 811 medicinskih sestara/tehničara, 40 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, 10 farmaceutskih tehničara, 30 fizioterapeutskih tehničara…

Gde će KCV pronaći ovaj broj medicinara glavna je misterija, budući da su određeni profili u Srbiji godinama deficitarni.

Kovid bolnica trebalo bi da bude završena do 1. septembra.

Još prilikom najave izgradnje kovid bolnice na Mišeluku, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je i da Vojvodina i Novi Sad imaju dovoljno medicinara koje mogu da zaposle u zdravstvenim ustanovama čija je gradnja u toku, kao što su Kovid bolnica na Mišeluku, novi blokovi Kliničkog centra Vojvodina i Kamenica 3.

Tekst u celosti pročitajte na sajtu 021.rs.

Vučićev korona marketing “završio” bolnicu koju Novosađani čekaju decenijama, otvara se 1. septembra

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link