Magazin Srbija

Zaposlena u hitnoj pomoći psovkom prekinula poziv, sklonjena s radnog mesta,

hitna-pomoc
Foto: N1

Zaposlena u leskovačkoj Hitnoj pomoći, koja je poziv prekinula psovkom, sklonjena je sa tog radnog mesta.

Kako javlja N1, ova hitna, prva mera, doneta je kada je porodica starice kojoj je bila potrebna medicinska pomoć objavila snimak razgovora, a usledila lavina nezadovoljstva u javnosti.

U Domu zdravlja kažu da po proceduri odlučuju o drugim merama, da će sigurno biti kažnjena, ali ne znaju kako dok ne odluči Etički odbor. Zdravstvena radnica Hitne pomoći i dalje je zaposlena, ali je, kažu u Domu zdravlja, čekaju sankcije.

Zaposlena u službi Hitne pomoći u Leskovcu, koja je poziv prekinula sa “more bre, ma nosi se bre…” sklonjena je sa tog radnog mesta, kaže načelnik.

Kada je objavljen snimak usledila je zabrana rada na prijemu poziva. Sada Stručni savet i Etički odbor Doma zdravlja sprovode proceduru, prikupljaju izjave, a direktor odluku najavljuje narednih dana. Na pitanje da li je ovo jedina pritužba kaže da nije, bila je jedna i u decembru.

– Trinaesti decembar. Moja ćerka je bila bolesna i samo mi je rekla: ‘Mama, meni je loše’. Klonula je, pala je ovde na pod. To je toliki strah. Ona je izgubila boju, koluta očima. Teška je, odrasla osoba, ne mogu da je dignem. I naravno, šta je prvo, učili su nas i znamo da je Hitna pomoć ona institucija kojoj se obraćamo – kaže Zora Grozdanović.

Očekivala je, kaže, pomoć, a dobila uputstvo da se obrati izabranom lekaru. Sagovornica je, inače, zdravstvena radnica.

– Kod mene se javio veliki gnev, bes, pre toga osećaj straha i nemoći, poniženja, na kraju krajeva. Ne bi nikada ni zvala da nije bilo hitno. Ja znam da sistem ne možemo da menjamo tako lako, ali je promenjiv u svakom slučaju. Želim da apelujem na sve zdravstvene radnike da probude humanost kod sebe, da budu ljudi, da svakog pacijenta gledaju kao čoveka. Za nama ostaju dela i nedela, a sistemi se menjaju – poručuje Grozdanović.

Brojni komentari i osuda javnosti utiču, kaže načelnik, na sve zaposlene u Hitnoj službi Leskovac.

Beogradska Hitna pomoć se uparkirala na starici, žena ih jedva dozvala ispod točkova (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link