Putovanja

Zanimljive destinacije u razvoju

Srbija, zemlja puna lepota i skrivenih dragulja, zemlja koja ima da mnogo toga lepog ponudi svojim gostima i meštanima, zemlja dragih ljudi, odlične hrane i tradicionalne gostoprimljivosti. Sve to i mnogo više jeste Srbija. Kopaonik, Zlatibor, Zlatar, Novi Sad, Beograd su nadaleko poznate i turistički popularna mesta, ali šta je sa destinacijama u Srbiji koje su manje poznate, a jednako zanimljive i lepe? Ovaj tekst je upravo posvećen njima.

Avantura u Novoj Varoši

Nova Varoš i obližnja planina Zlatar savršene su destinacije za odmor cele porodice. Ovaj gradić koji se nalazi u jugozapadnoj Srbiji je nadaleko poznat po predivnoj okolini i autentičnoj atmosferi na koju je uticala tradicija nekadašnjih turskih vremena. Verujemo da mnogima ovo ne bi bila prva opcija za odmor, ali Nova Varoš je jedno zaista posebno i jedinstveno mesto koje ima da ponudi zanimljive atrakcije svojim gostima. Nova Varoš je, još uvek, predeo Srbije koji bi tek trebalo da napreduje i da se razvija. Shodno tome, veliki broj smeštajnih jedinica nalazi se, pre svega, u okolini Nove Varoši. Cene zavise od nivoa opremljenosti i veličine, kao i lokacije smeštajnih objekata. Nova Varoš smeštaj je, u poslednje vreme, u ekspanziji tako da smo sigurni da ćete pronaći nešto baš po svojoj meri i po vašem ukusu.

Banja Vrujci – lekovita oaza za preporod duše i tela


Banja Vrujci su jedna od najpopularnijih i najposećenijih banja u našoj zemlji. Ova lekovita banja sa lekovitim i termalnim izvorima je jedno veoma značajno mesto za celu zemlju koje je nadaleko poznato po kvalitetnoj, lekovitoj vodi, predivnoj okolnoj prirodi i mnogobrojnim atrakcijama. Banja Vrujci svojim gostima nudi mnoštvo zanimljivih i lekovitih usluga:

  • Lečenje termalnom vodom
  • Kupanje u bazenima sa lekovitom
  • Lečenje lekovitim blatom
  • Bogat turistički sadržaj
  • Divna priroda i okolina

Ova banja ponudiće vam samo najbolju uslugu i prijaće svim vašim čulima. Veliki broj turista poseti ovu destinaciju radi uživanja u mnogobrojnim bazenima, lečenja blatom ili zbog prijatnih šetnji kroz zadivljujuće prirodne krajolike. Naša preporuka je da uživate u odličnim spa programima. Banju Vrujci vredi istražiti kako bi ste se što bolje upoznali sa svim njenim čarima i lepotama. Banja Vrujci smeštaj je zaista raznovrstan, tako da ćete u ovoj banji pronaći mnoštvo odličnih i komfornih apartmana koji će vam dodatno ulepšati odmor.

Istraživanje lepota Stare planine


Stara planina, mesto neizmerne lepote koje je toliko zadivljujuće da podseća na scene iz bajki. Teško da možemo smisliti lepšu i izazovniju destinaciju za pravi, planinski odmor u onome što je najlepše od naše prirode. Stara planina je jedna od najpopularnijih destinacija za savršeni planinski odmor svih generacija. Ovo je mesto gde se sreću zadivljujuća lepota prirode i kulturno nasleđe naše zemlje. Stara planina spaja dve zemlje, Srbiju i Bugarsku i čini prirodnu granicu dve zemlje, dok se proteže od Crnog mora sve do Vrške čuke. Mnogi posećuju Staru planinu zbog odličnih ski staza i snežnog pokrivača koji se zadržava i do pet meseci tokom godine. Skijanje na Staroj planini je jedna posebna vrsta izazova i jedna nezaboravna avantura za dugo pamćenje. Stara planina ima jedan od najboljih i najmodernijih ski centara u Srbiji i nalazi se na nadmorskoj visini od neverovatnih 1.723 m. Kako bi vaš odmor bio savršen onda je neophodno da imate proveren i komforan smeštaj. Stara planina smeštaj je raznovrstan, tako da ćete na ovoj divnoj planini pronaći mnoštvo odličnih smeštajnih objekata koji će vam obezbediti pravi odmor iz snova u najlepšem prirodnom ambijentu.

Za koju god destinaciju da se odlučite, sigurno je da će vam pružiti nešto posebno i sasvim drugačije iskustvo. Verujemo da će vas odmor biti nešto nezaboravno, a možda i idealna prilika da se okupi cela porodica. Ove destinacije će, vremenom, sve se više razvijati i napredovati, tako da će rasti i njihova turistička ponuda. Pored ovih divnih mesta naše zemlje, otkrijte koja su najbolja mesta za kampovanje u Srbiji.

Share via
Copy link