Magazin

Žandarmerija šokirala oca bolesnog dečaka prilikom rutinske kontrole

Budimo iskreni, nikome od nas ne bi bilo prijatno kada bi nas kasno uveče u gradu zaustavila žandarmerija. Međutim, otac bolesnog dečaka Vasilija, Dejan Milunović, doživeo je prijatno iskustvo, koje će zauvek pamtiti, piše Noizz.

“Zaustavlja me patrola žandamerije sinoć u kasne sate. Prilaze momci vozilu. Krenuo sam da im spremim dokumenta. Dobro veče kaže jedan ne treba, nismo vas zbog toga zaustavili. Drugi me pita je l’ ovo vaš sin na kolima. Zbog toga smo vas zaustavili. U jednom trenutku momci su izvadili pare. Žellimo da doniramo za pomoć Vasi. Izgubio sam se. Nisam znao šta da kažem. Ostao sam bez reči, a srce oće da pukne”, piše na Fejsbuku Dejan Milunović, tata malog Vasilija.

Kao što vidite na fotografijama, Dejan je na staklo svog automobila stavio apel za pomoć sinu.

Vasilije se od rođenja bori sa najtežim oblikom Westovog sindroma i drugim oblicima retardacije mozga.

Uprkos svemu tome, on je veseo i nemiran dečak i skoro uvek ima osmeh na licu, što sve koji ga pogledaju potpuno razoružava.

Svoju mamu Draganu, tatu Dejana i starijeg brata Strahinju najviše obraduje kada vide mali, ali ipak napredak u njegovom psihičkom, kao i u fizičkom stanju.

On ih sve razume, zna gde mu je uvo, gde mu je nosić i sve ih pomazi uveče pred spavanje, ali još uvek ne može sam da sedi, da drži glavicu, da govori ili hoda.

Fizikalne terapije i lekovi koji mu kontrolišu epileptične napade su jedine stvari koje mu mogu pomoći.

To je dugotrajan i mukotrpan proces, u kome on trpi i određene bolove, ali sve izdržava sa osmehom, kao da je i sam svestan da je to jedini način da mu bude bolje.

Roditelji na žalost nemaju dovoljno sredstava da njegovo lečenje isprate u celosti. Neophodna im je pomoć dobrih ljudi, a momci iz Žandarmerije su očigledno baš to prepoznali. Bravo, ljudi!

Dragana je najbolja razredna u Srbiji, a njenoj akciji treba svi da se pridružimo

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
159 Shares
159 Shares
Share via
Copy link