Beograd Magazin

Dragana je najbolja razredna u Srbiji, a njenoj akciji treba svi da se pridružimo

Jedinstvo, humani ciljevi i dobra volja mogu spasiti čovečanstvo. Ovu optimističnu vizuju najbolje ilustruje humanitarna akcija učenika trećeg razreda Desete beogradske gimnazije, koju su organizovali zajedno sa svojom razrednom starešinom Draganom Mošek.

Naime, beogradski gimnazijalci su došli do fenomenalne ideje kako da sakupe novac, neophodan da bi svi učenici otišli na matursku ekskurziju, uključujući i one kojima to finansijska situacija ne dozvoljava.

Dragana je na svom Fejsbuk profilu podelila status koji je za samo nekoliko sati skupio skoro 2000 lajkova. Nije očekivala da će se toliko ljudi javiti da im pomogne, a njena ideja je bila krajnje kreativna, produktivna i zasnovana na principu da se za to putovanje zaradi, a ne da se skupe donacije.

“Jedan gratis koji dobijamo od agencije nam nije dovoljan da rešimo problem. Zato smo odlučili da do juna sami zaradimo novac nudeći čitavu paletu usluga! 🙂

Pazite sad:

1.

Ako radite u velikim poslovnim zgradama u blizini Ušća, GTZ-a i Sava Centra, a potreban vam je potrčko koji bi doneo klopu ili kafu, otišao u poštu itd. imamo 32 volontera.

2.

Ako su vašim firmama potrebni fizikalci za rad vikendom, imamo 13 sedamnaestogodišnjih rmpalija.

3.

Ako vam je u večernjim satima potreban babysitting za vaša čeda, na raspolaganju vam je 19 savesnih, vrednih i veselih devojčica.

4.

Ako je vašoj deci potrebna pomoć u savlađivanju gradiva u osnovnim školama, nudimo časove matematike, srpskog, fizike, hemije, engleskog i nemačkog jezika na teritoriji Novog Beograda. (preporuka razrednog starešine: imamo štrebera za svaku materiju – srednja ocena odeljenja 4,23).

5.

Ako slavite rođendan ili vam je potreban ketering u vidu svih vrsta kolača, torti, kiflica, knedli, galeta, sendviča i salatica, u pripravnosti pored dece imamo i jednu razrednu i preko 30 mama i baka, tako da garantujemo da ne postoji gastronomska želja koju nismo u mogućnosti da ostvarimo.

6.

Ako ste raspoloženi za degustaciju, pozovite nas da vam jedan dan donesemo domaće kolače, kafu i čajeve u kancelarije. Bićete oduševljeni!

Ako imate još neki poslić koji bi za vas ili vašu kompaniju mogao da odradi jedan gimnazijalac ili gimnazijalka ili par njih, javite se! 🙂 I delite dalje!”, napisala je.

Pozvali smo Draganu, kako bismo je pitali kako se rodila ova zamisao, kao i ko je predložio ove posliće.

– Za sada ne bih ništa detaljnije komentarisala, jer sutra bi naša škola trebalo da odobri ovu humanitarnu akciju. Ne bih volela da ispadne da eksploatišemo decu. Ideja je bila moja, da zajedničkim snagama, u vanastavnim aktivnostima skupimo novac za decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da priušte to putovanje i džeparac. A onda su đaci predlagali kakve bi to poslove oni mogli da obavljaju – izjavila je Dragana za novinara “Telegrafa” S Čenada.

Petrovaradinska tvrđava treba našu pomoć, jer mi smo joj jedini preostali

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
164 Shares
164 Shares
Share via
Copy link