Magazin

Zamenik gradonačelnika, „fin“ čovek, vrlo je bezobrazan kada niko ne gleda

Kada su fotografije na kojima se zamenik gradonačelnika Bora ljubi i grli s 15-godišnjom devojčicom isplivale u javnost, Branko Perić (60) našao se u ebranom grožđu.

Kada su se sporne fotografije pojavile na Fejsbuk profilu pomenute maloletnice, od Perića je zatraženo da podnese ostavku na mesto zamenika gradonačelnika.

Kako saznaje „Blic“, Perić je podneo ostavku, a u obrazloženju odluke da se povuče sa mesta zamenika gradonačelnika naveo je da su u pitanju lični (zdravstveni) razlozi.

Njegovu ostavku je usvojio gradonačelnik, a ona treba da prođe i kroz Skupštinu grada.

Fin i pristojan čovek

Perić je fakultetski obrazovan, u gradu važi za korektnog i pristojnog čoveka.

U šoku su i njegove kolege koji o njemu imaju reči hvale i kažu da je odgovorno obavljao svoj posao, a on sam nije želeo da komentariše fotografije na kojima je prisan sa devojčicom.

branko peric bor
Foto: Facebook

– Ne želim ništa da izjavljujem dok se ne konsultujem sa advokatom. Da se čujemo malo kasnije – kratko je odgovorio Perić, a kada smo ga opet pozvali, mobilni telefon je bio isključen.

Slike su ubrzo po postavljanju na društvene mreže sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, video i “skinuo” veliki broj pratilaca Fejsbuka.

U ceo slučaj se, ubrzo, umešala i policija, ali nema dokaza da je funkcioner u Boru počinio krivično delo.

Čestitke na dobro odrađenom poslu

Perić je, navodno, kazao da je fotografija njegovog poljupca sa devojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim devojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način.

zamenik i maloletnica
Foto: Facebook; Branko Perić čestita maloletnici

– Imali smo skup u lokalnom Domu kulture i tu su bile devojčice, koje su ukrašavale salu – navodno je izjavio Perić. – Ušao sam i video da su posao obavile odlično, zbog čega sam im čestitao.

Pripremljeni odgovori

Takođe, navodno je kazao da na drugoj fotografiji ne vidi ništa sporno. Međutim, nakon što su fotografije dospele u javnost, u ceo slučaj se umešala i policija.

– Devojčica je negirala da ima bilo kakav odnos sa tim funkcionerom. Ovde nema elemenata krivičnog dela jer je devojčica starija od 14 godina i nema krivičnog dela obljube nad detetom.

Po zakonu nemamo osnova da reagujemo, ako je nešto i bilo, nije bilo pod prisilom. Međutim, maloletnica kao da je bila pripremljena i unapred znala kako treba da odgovori – kaže izvor iz policije.

Inače, Branko Perić je već dugo u politici i uvek je važio je za osobu sa kojim se otvoreno moglo razgovarati.

Uvek je imao pristojan odnos sa ljudima, tako da su fotografije koje su isplivale u javnost izazvale pravi šok u borskoj javnosti.

Dragiša Terzić, predsednik SO Arilje: Kako mi je palo na pamet da se uvalim klincima na matursku ekskurziju?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link