Magazin Svet

Spektakularan prizor: Zaleđeni Nijagarini vodopadi (VIDEO)

nijagarini-vodopadi
Foto: REUTERS

Delovi Nijagarinih vodopada, na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, zaledili su se u toku jučerašnjeg dana nakon što su se prošle nedelje temperature spustile na -18 stepeni na reci Nijagari, a hladni talas je još uvek prisutan u američkoj državi Njujork i drugim delovima Severne Amerike, piše “Indipendent”.

Britanski list navodi da su turisti, koji su se juče zatekli na Nijagarinim vodopadima, mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju u vodi, dok su oblaci pare i duga bili prisutni tokom celog dana.

Indipendent piše da iako se na nekim fotografijama čini da su slapovi vode u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje da teče uprkos ovakvim uslovima, a prisustvo velikih površina leda na vodopadu zabeleženo je i tokom 2014. i 2015. godine kada su polarni cikloni pogodili to područje.

Njujork je, zajedno s mnogim drugim saveznim državama širom SAD, tokom poslednje dve nedelje je pogođen izuzetno hladnim talasom, a više snežnih padavina se očekuje na Nijagari i tokom sledećih nekoliko dana, navodi britanski list.

Izvor: Direktno

Holanđani nakon tri godine dočekali pravu zimu i klizanje kroz zaleđene kanale (VIDEO)

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link