Novi Sad

Zakazivanje kod izabranog lekara u novosadskom Domu zdravlja ubuduće preko Kol centra

Dom zdravlja novo naselje
Dom zdravlja Novo Naselje, Foto: Luftika

Pregledi kod izabranog lekara u Domu zdravlja „Novi Sad“ ubuduće će se zakazivati preko Kol centra, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Kako kažu u Domu zdravlja, to je u skladu sa odlukom i preporukom Ministarstva zdravlja, a u cilju optimizacije broja termina za pregled kod izabranog lekara.

„Detaljnom i redovnom analizom utvrđeno je da ovakav vid zakazivanja ostavlja više slobodnih termina za preglede, kao i da je kontrola već datih lakša, što pacijentima olakšava da bez prevelikog čekanja dođu do zdravstvene usluge. S tim u vezi, naš Kol centar pojačali smo sa 15 novozaposlenih koji će ubrzati rad ove službe. U slučaju da se pokaže da ovaj broj nije dovoljan, pojačaćemo ga dodatnim brojem zaposlenih“, kažu u Domu zdravlja, prenosi 021.

Dodaju da s obzirom na to da na ovakav način žele da svima obezbede termin za pregled, mole građane za strpljenje i razumevanje.

„Zajednički ćemo pratiti kako ovakav vid zakazivanja pregleda funkcioniše i u skladu sa rezultatima reagovati“, zaključuju.

Ministarka Grujičić: Porodični lekar bi povratio poverenje ljudi u zdravstveni sistem

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

65 Shares
Share via
Copy link