Balkan Magazin

Nečovečno naređenje zagrebačkim vatrogascima koji su krenuli u razorenu Petrinju

Zagrebački vatrogasci koji su krenuli u Petrinju, pogođenu katastrofalnim zemljotresom, dobili su od nadređenih još katastrofalnije naređenje – “šetajte i budite viđeni”.

Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maksimir iz Zagreba, Kruno Sulić, sinoć je na svom Fejsbuk profilu objavio kako je njemu i kolegama naređeno da se šetaju po kvartovima u Zagrebu i budu viđeni, umesto da su ih poslali da pomognu u Petrinji.

“Za one koji me ne znaju još uvek sam aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se uz pripadnike drugih vatrogasnih društava iz celog Zagreba. Oko 10 vatrogasnih vozila, par interventnih džipova i ostalih interventnih vozila… Bilo nas je po mojoj proceni ukupno sedamdesetak. I tako čekamo mi naređenje da krenemo za Petrinju.. Kad nam GRIČ (glavni centar) javlja da se vratimo u svoje kvartove i raštrkamo, kažu nam da budemo viđeni (PAR PUTA PONOVE – PAZITE SAMO DA BUDETE VIĐENI! ) Gledam ljudima treba pomoč u Petrinji a mi sa vozilima opremom i završenim obukom za spasavanje u ruševinama idemo da se slikao da bi dotični na vlasti dobili poene?! Vidim ljudi idu u Petrinju samoinicijativno a mi da idemo da se slikamo po zagrebačkim kvartovima? MA FUJ GAMAD JEDNA! Najbolje od svega je što smo svi dobrovoljci i radimo to besplatno! Evo mislio sam da će vas zanimati ova informacija!” objavio je Sulić na Fejsbuku, a preneo portal Nova.

Za one koji me neznaju jos uvjek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se plus jako…

Posted by Kruno Sulić on Tuesday, 29 December 2020

Razoran zemljotres jačine 6.3 stepeni po Rihteru pogodio je juče područje Petrinje u Hrvatskoj, a osetio se i u Srbiji. Pored Petrinje, koja je u ruševinama, u potresima koji se nastavljaju nastradao je i Sisak, Glina i brojna okolna sela.

Srbija šalje milion evra pomoći Hrvatskoj (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


114 Shares
114 Shares
Share via
Copy link