Magazin

Studenti drže čas: Ovako je sa Bogoslovskog fakulteta ispračen proterani docent Vukašin Milićević

vukasin-milicevic
Foto: Printscreen

Studenti Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu uputili su dirljive reči prilikom ispraćaja proteranog teologa i sveštenika, docenta tog fakulteta Vukašina Milićevića.

Prisutni studenti „održali su čas“ i u svom obraćanju zahvalili se Milićeviću za sve što je uradio za njihovo obrazovanje.

„Nije profesor onaj što predaje ex katedra, već koji svojim životom svedoči ono što predaje“, bile su reči jednog od studenta. Snimak pogledajte na ovom linku.

Nakon govora, grupa prisutnih sutedenata uručila su mu poklon.

Podsećamo, Milićević ostao je bez mesta naučnika i predavača na Bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

– Dobio sam odluku, obrazloženje je da se moji radovi ne uklapaju u oblast u kojoj se biram, što je najblaže rečeno netačno. Dostavio sam sedam radova, od kojih su i dva potrebna za moj reizbor. Želeo sam da odem u više zvanje, ali mi je sugerisano da to neće proći – rekao je on za N1.

Kako dodaje, nakon njegovih istupa u javnosti očekivao je da će se ovako nešto dogoditi.

– To nema nikakve veze sa naukom i akademskom disciplinom. Očekivao sam da će ovako da se stvar završi, bilo je sa različitih strana glasova koji su govorili o tome. Što svojom voljom, što nevoljom našao sam se u središtu problema koji pogađaju fakultet. Možda je neočekivan način do kog je došlo do ove situacije, u smislu da nije poštovan duh akademskih procedura. Ono što je i čudno da na toj sednici nije bilo glasova za referat – naveo je on, prenosi N1.

Čuružanin priveden zbog sumnje da je ramenom potkačio sveštenika na Limanu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link