Magazin Srbija

“Psiho Vuk” pleni znanjem i opuštenošću na kvizovima, obožava rodno Užice, a proputovao je pola planete (FOTO)

Psiho vuk
Foto: Privatna arhiva

Vuk Ristović ili “Psiho Vuk”, kako je poznatiji svojim fanovima na YouTube-u, oduševio je kvizomane u Srbiji svojim znanjem, šarmom i opuštenim pristupom.

Psiholog iz Užica, a uskoro i politikolog, istakao se učešćem u brojnim kvizovima, a poslednjim nastupom u “Slagalici” izazvao je lavinu pozitivnih komentara, prikazujući sjajno znanje, a širinu je stekao, pored formalnog obrazovanja, kroz upoznavanje brojnih kultura i naroda širom planete, pošto je proputovao preko 50 zemalja.

Iako je ovaj mladi “gloubtroter” i ljubitelj različitosti obišao pola planete i sada studira u Beogradu, obožava rodno Užice i posebno je ponosan na svoj užički akcenat, kojem je i šarmirao domaću publiku, a mnogi su primetili da podseća na slavnog glumca i muzičara, Srđana Žiku Todorovića.

Od malena obožava kvizove, svoje znanje konstantno proširuje

Od svoje pete godine, Vuk je rastao čitajući knjige, enciklopedije i razgledajući geografske atlase, a kako bi proveravao znanje zainteresovao se za kvizove, zatim ih zavoleo i oni su danas njegova motivacija i ono što ga čini srećnim.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u rodnom Užicu, a na dalje školovanje i usavršavanje uputio se u Beograd. Na Filozofskom fakultetu diplomirao je psihologiju, a sada je student mastera Politikologija religije na Fakultetu politkičkih nauka u Beogradu.

Psiho vuk 3
Foto: Privatna arhiva

– Kvizove obožavam od malena, jer sam intelektualni tip, oduvek sam dosta čitao i učio nove stvari, pa su me samim tim kvizovi zaintresovali da proveravam svoje stečeno znanje – priča Vuk za Telegraf.

Da su kvizovi njegov život dokazuje i činjenica da je to sada tri puta učestvovao u ozbiljnim srpskim televizijskim igrama znanja, gde je uvek uz ogroman trud postizao veliki uspeh.

Trema je nestala, a kamera ga voli

Pred prve izlaske pred kameru bio je obuzet tremom, dok se danas potpuno navikao na kamere, televizijske studije i u svakom trenutku je spreman da ukrsti znanja sa provnicima.

– Pre sedam godina prvi put sam učestvovao u Slagalici, gde sam izgubio za svega šest poena razlike. Nakon toga učestvovao sam u kvizu Stigni me ako znaš i Poteri, kao i u kvizu Igraj za zavičaj, gde sam predstavljao grad Užice i došao do četvrtfinala.

Sada sam, eto, opet došao u Slagalicu, da popravim utisak. I solidno sam ga popravio, prošao u četvrtfinale, ali zamalo i polufinale, da se nije dogodio preokret u poslednjoj asocijaciji – objašnjava Ristović.

Oduševio kvizomane spontanošću i užičkim akcentom

Nakon poslednjeg učešća u Slagalici, Vuk je svojim ponašanjem i užičkim akcentom osvojio srca gledalaca i izazvao lavinu pozetivnih komentara na društvenim mrežama. To mu je ponos i dodatna motivacija da nastavi takmičenja i proslavi rodni grad.

– Shvatam zašto sam privukao veliku pažnju publike, jer je većina takmičara u kvizovima nekako stegnuta, previše su formalni, pa onda ja svojom opuštenošću i spontanošću iskačem iz uobičajenog šablona emisije. – kaže Vuk i dodaje:

– Ponosim se što sam Užičanin i samim tim svojim akcentom koji tokom studija nisam zamenio beogradskim.

Putovanja i upoznavanje drugih kultura su mu velika strast

Vlasnik je Youtube kanala “Psiho Vuk – Put oko sveta”, tj. mešavine edukativnog i putopisnog sadržaja, sa temama iz istorije, geografije, psihologije, religije…

Na kanalu trenutno ima putopise iz Praga, ali uskoro planira i neke egzotičnije destinacije, poput Uzbekistana i Šri Lanke.

– Putovanja su mi velika strast, obišao sam do sada oko 50 država, od kojih su mi najzanimljivije Nepal, Kostarika, Panama, Singapur, Jordan, Izrael, Malezija, Indonezija…

Najlepše države u kojima sam bio su Portugal i Belorusija. Preporučio bih i pozvao sve da zaprate moj Jutjub kanal, jer je užuvanje zagarantovano – poručuje ovaj ambiziozni mladić.

“Najluđe” putovanje po Nepalu

Kako je istakao, Belorusiju je doživeo kao posebno iznenađenje, iz razloga što se ona u zapadnim medijima prestavlja kao siromašna zemlja. Glavni grad Minsk posebno ga je oduševio i kako navodi to je najuređeniji i najčistiji grad u kome je ikada bio.

– Putovanje u Nepal mi je verovatno bilo “najluđe”, jer je njihova kultura nezamisivo drugačija od naše, a imaju neke baš specifične festivale i običaje.

Imao sam priliku da u hinduističkom hramu “Pašupatinat” prisustvujem spaljivanju leševa na lomačama, što je tradicionalno pogrebna ceremonija u hinduističkoj religiji – podelio je on svoje iskustvo.

Psiho vuk 2
Foto: Privatna arhiva

Pun života, ambicija i novih ideja Vuk će nastaviti takmičenje u kvizovima i put oko sveta, a uz podršku porodice i devojke Mišel, samo mu je nebo granica.

Izvor: Telegraf

Zbog njega je cela zemlja gledala „Slagalicu“. Ko je Vuk iz Užica?

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
51 Shares
Share via
Copy link