Srbija Vesti

Jeremić: Vučićev pozitivan odgovor Đilas značio bi koaliciju SSP i SNS

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke (NS), ocenio je da bi pozitivan odgovor Aleksandra Vučića na predlog Dragana Đilasa o ponavljanju izbora u Beogradu praktično predstavljao „tehničku koaliciju SSP i SNS“.

Podsetimo, lideri Srpske napredne stranke i Stranke slobode i pravde  sastali su se juče na Andrićevom vencu kako bi razmotrili mogućnost ponavljanja izbora u glavnom gradu zbog „političke krize“. Predsednik Srbije saopštio je Đilasu da će odluku o iznetom predlogu doneti do kraja nedelje.

Jeremić je danas, komentarišući jučerašnji sastanak izjavio da njegova stranka neće biti deo takve koalicije, jer ne želi da pravi „vaninstitucionalne dogovore“, prenosi Beta.

Razgovor između Đilasa i Vučića Jeremić je ocenio kao „neprihvatljiv“, dodajući da ne veruje da su birači NS, ali ni liste oko SNS, glasali da Vučić i Đilas prave dogovore pre objavljivanja konačnih rezultata izbora za Skupštinu Beograda.

Upitan da li bi posle susreta Đilasa i Vučića odbio razgovor sa liderom SSP, Jeremić je odgovorio odrečno.

– Ne, zašto bih odbio. Razgovaram sa svima koji nisu deo aktuelnog režima – rekao je Jeremić navodeći da bi to bili nezvanični razgovori pre nego što budu objavljeni konačni rezultati izbora.

Govoreći o koaliciji Ujedinjena Srbija, lider Narodne stranke je rekao da ta partija „neće rušiti mostove“ kao i da je „svim srcem“ učestvovala u kampanji kandidata te koalicije Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.

Jeremić nije komentarisao Ponoševu odluku da izadje iz Narodne stranke ali i dodao da je ta partija pristala na „mnoge kompromise“ kako bi sačuvala jedinstvo opozicije.

Izvor: Beta

Đilas stigao na sastanak sa Vučićem, sačekao ga Simo Spasić

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

7 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap