Magazin

Vučićeva nelagoda kada ugleda Žaklinu će biti korisna za predavanja iz psihologije

vucic-nelagoda-zaklina-tatalovic

Džo Navaro, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za neverbalnu komunikaciju, objasnio kako je odlučio da analizira baš snimak na kojem su prikazane reakcije predsednika Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare na pitanja novinarke TV N1 Žakline Tatalović.

Navarove ocene o pokazateljima Vučićeve „nelagodnosti“, koje je podelio putem svog zvaničnog naloga na Tviteru izazvale su veliku pažnju ne samo korisnika ove društvene mreže već i šire javnosti.

Navaro je, između ostalog, napisao:“Pogledajte video i procenite da li možete da nabrojite neverbalne nelagode – svih sedam“, na šta mu je jedna korisnica Tvitera odgovorila:“Kršenje ruku, sleganje ramenima, duboki izdah, stisnute usne, obrve se skupljaju stvarajući prostor rukama, a zatim izgled kao da se napreže i gura ruke zajedno”, a on uzvratio :”Vrlo dobro”.

Džo Navaro je ovo objasno za portal Danas.rs:

– Svakog dana studenti i zaljubljenici u neverbalnu komunikaciju šalju mi fotografije ili snimke iz svih krajeva sveta. Ja ne slušam taj materijal, niti ih pitam o čemu se radi. Većina ljudi, raspituje se o ponašanju svojih prijatelja ili o nečemu što su videli na društvenim mrežama. Ja imam samo toliko vremena da pregledam jedan ili dva snimka dnevno, da vidim da li su oni i najmanje interesantni. Ovaj snimak Vučića sam izabrao juče, jer mi se učinio interesantnim sa profesorske tačke gledišta – objašnjava Navaro.

Džo Navaro na kraju otkriva:

– Sve do jutros nisam znao ko je čovek na tom video-snimku, i meni to nije ni važno – ja sam profesor. Kada sam postavio snimak, nisam znao ništa o njemu. Naprosto sam zaključio da je njegovo ponašanje interesantno, kao što je interesantno i ponašanje svih koje analiziram, i mislim da su ti snimci korisni za nastavu – poručuje Navaro u izjavi za Danasov portal.

Džo Navaro je 25 godina radio za FBI, kao specijalni agent za procenu ponašanja i kontrašpijunažu, navodi se na portalu Lagune, koja je izdala njegovu knjigu „Šta nam svako telo govori“.

Kako se ističe, Navaro je jedan od vodećih svetskih eksperata za procenu ponašanja i savetnik najvećih multinacionalnih kompanija. Vanredni je profesor na Univerzitetu Sejnt Leo, a često predaje i na Harvardskoj poslovnoj školi. Napisao je 13 knjiga. „Šta nam svako telo govori“ je njegovo najpoznatije delo, prevedeno na 29 jezika.

Nakon što je shvatio da je uhvaćen u iskrenoj reakciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije znao da se FBI bavi njegovom neverbalnom komunikacijom prema novinarki N1 Žaklini Tatalović, te da ima grč na licu otkako je video na svojoj inauguraciji.

– Ako pogledate snimak, nikakav loš izraz lica nisam imao. Moram da priznam – nisam lep čovek, nikad nisam ni pomislio da jesam, a kamoli da sam to izgovorio. Imam problem s facijalisom od trenutka kad sam ugledao Žaklinu Tatalović i Suzanu Vasiljević kad su došle doterane na moju inauguraciji gde je ona bila najradosnija, i taj grč je ostao do dana današnjeg – rekao je Vučić.

Da se ne zaboravi glavna stvar, Žaklina Tatalović upitala je predsednika da objasni činjenicu zbog čega, kako i zašto su pripadnici navijačke grupe kojom je upravljao Veljko Belivuk obezbeđivali njegovu inauguraciju, a predsednik se iznova poslužio veštom zamenom teza rekavši da Velja Nevolja nije član SNS-a, ali i da jeste, da to govori u pozitivnom svetlu o njegovoj stranci jer je on uhapšen.

Izvor: Danas

Šta su američki, ruski i srpski psihijatri rekli o Aleksandru Vučiću?

OGLAS

PARTNERI SAJTA


2.8K Shares
2.8K Shares
Share via
Copy link