Magazin

Vučić tiltovao kada ga je profesor uhvatio u laži o ekonomiji Srbije (VIDEO)

Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj i profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković u emisiji “Prva tema” na TV Prvoj gostovao je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Najavljeno je da će gosti razgovarati na temu da li je tačno da se Srbija na destruktivan način meša u zbivanja u Bosni i Hercegovinita i ko ugrožava mir u regionu četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Vučić je, između ostalog, u emisiji rekao da će Srbija sledeće godine prestići Hrvatsku po bruto domaćem proizvodu.

Ipak, profesor Visković osvrnuo se na temu takmičenja Srbije i Hrvatske i na vrlo suptilan način matirao predsednika Vučića jednostavnim pitanjem:

– Žao mi je, predsedniče, ali ja želim da kažem iskreno nešto što često čujem od prijatelja i poznanika: kad kažete da ćemo preteći Hrvatsku, kako je nismo dosad pretekli kada ima upola manje stanovnika nego mi? – rekao je u jednom momentu Visković, na šta je početak Vučićevog odgovora bio više nego smušen.

Vučić je u svom stilu rekao: „Je l’ mogu da vam odgovorim“, a kad je dobio reč, počeo da zamuckuje i nije mogao da sastavi rečenicu.

Pogledajte, uostalom:

Profesor Visković je izjavio i da se u Srbiji među intelektualnom elitom stvara osećaj koji je veoma opasan, a to je da Srbija zaslužuje “kompenzaciju” za Kosovo kroz pripajanje Republike Srpske (RS).

vucic-tilt

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom gostovanja u emisiji da, dok je on predsednik, neće biti priznanja Kosova.

Reagujući na tu Vučićevu ocenu, profesor Visković poručio je da u politici nikada ne treba reći “ne”, ali je ocenio da priznanja Kosova “u dogledno vreme sigurno neće biti”.

Visković je istakao i da je realno očekivati da će nova administracija u Vašingtonu vršiti pritisak da se dođe do rešenja za Kosovo.

Šamar sa RTS-a: Voditeljki uživo “izletelo” da je Vučić naručio pitanja (VIDEO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

4K Shares
4K Shares
Share via
Copy link