Magazin Srbija

Pitali ste se zašto Vučića obožavaju u malim sredinama? Evo nekih od razloga!

vučić
Foto: Printskrin/ Instagram

Zašto u manjim mestima često nema opozije, bake se kunu u predsednika, a glasovi kupuju za 1000 dinara? U ovim sredinama građani često SNS vide kao jedinu i najbolju opciju.

Zašto u maloj sredini vole predsednika?

Na Tviteru je osvanula priča koja daje zanimljiv ugao i odgovor na gore postavljena pitanja. Iz svog ugla, jedna od korinica te društvene mreže objašnjava zašto njeni roditelji obožavaju predsednika Srbije Aleksandra Vučiča.

Možda će se mnogi prepoznati u njenoj priči koju prenosimo u celosti.

Moji roditelji su rodjeni 1955. godine. Oboje su odrasli u skromnim radničkim porodicama, granično siromaštvu. Oboje su se školovali u velikom gradu i završili više škole.

Za vreme osamdesetih, pravili su kuću, bukvalno sami od plate , majstor i njih dvoje. Devedesetih su školovali brata i mene. Tih devedesetih smo živeli od mamine plate iz firme u koju je Sloba dolazio jednom mesečno da je obiđe. Bili zahvalni Slobi što čuva državnu firmu. Onda je došao 05.10. i „žuti“.

Mamina firma se privatizovala, a ona kao radnik u računovodstvu svakakve cifre je gledala. Sa poslednjim vozom razumnih uslova za odlazak u penziju, odlazi u penziju 2012. . Brat i ja do tad završili visoke škole, svako osnovao porodicu, kupio svoj stan (na kredit, ali naše).

Tata odlazi u penziju 2016. . Mama i tata žive na selu. Imaju dve penzije i kad još kapne od predsednika. Imaju porodičnu, zaposlenu decu koja im ne traže već kad god su u prilici pomognu. Čitaju bar po 4 knjige mesečno, ali gledaju nacionalne frekvencije. Oni nikad
sigurnije „komfornije“ živeli. Deca zaposlena, ne kukaju. A argumenti za dobar život u Srbiji su sledeći:

– „žuti“ su prvi počeli da prodaju fabrike

– svi imate dobre telefone

– imate krov nad glavom (još 26 god otplate)

– kad niste otišli na more

– imate dobra kola (2012. god)

– što uzimate pare kad daje, ako vam ne valjaju

– bolje da neko radi i za 30.000 nego da nema ni tih 30.000

– mi smo ustajali u 5h da idemo na posao

– ko da nekad nije bilo zapošljavanja preko stranke

– neće omladina da radi

Ne, nisu glupi. Potpuno su ispranog mozga. Ne putuju jer su „skromni“ i neće da se rasipaju, putovanja doživljavaju kao krajnji luksuz.

Žive neki paralelni svet pravdajući kako sve rade za svoju decu. I nisu jedini, njihovo okruženje deli ovo mišljenje. Poznato?

Mediji su suština.

Baka koja voli Vučića kao svog unuka nekad još i više Dao je po 100€ svima u porodici. I paketiće

Luftika #

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Cek cek cek… A sto se niste malo dublje uhvatili za ono-„zuti su prvi poceli da prodaju fabrike?“. Hm? Sto odbijate da shvatite da su za ove koji vama ne valjaju-upravo krivi ti kojima vi sigurno stremite? Sto se niste setili rekordne nezaposlenosti pre ove vlasti? Ne… Vi se setite samo stvari koje vama odgovaraju. Kvazi intelektualnoj manjini sa „visim skolama“. I sam naziv ovog sajta je jedna najobicnija folksdojcerska g0vn4rija. Smrdite na panonskog g0vn4ara i tome slicno.

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link