Magazin

Vučić: Siguran sam da će nadležni kazniti sve koji krše policijski čas

aleksandar-vucic-6
Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima u Jakovu da je siguran da će nadležni preduzeti sve mere i da će sve prekšioce policijskog časa, koga god politički podržavaju, privesti pravdi i kazniti.

On je rekao da neki vide samo one koji im se ne sviđaju da li krše policijski čas ili ne.

Vučić je dodao da je u Srbiji u vreme koronavirusa bilo političkih skupova, čiju svrhu niko ne razume, i da je uništen aplauz za zdravstvene radnike, kao i jednočasovna šetnja penzionerima, piše N1.

“Mislili su da će strašni režim da hapsi, kod nas to nećete da vidite, radite šta hoćete, ali nemojte baš u vreme epidemije. To nema baš mnogo smisla, a nema ni razumevanje građana”, rekao je Vučić.

Upitan o zahtevima da se izbori odlože, rekao je da je odlaganje izbora traženo još u decembru i januaru, da su to tražili i neki evropski predstavnici, ali da je njemu važno da se poštuju Ustav i zakon.

Vučić je dodao da je opozicija mogla da iskoristi koronavirus, jer su građani nezadovoljni zbog izolacije. Kako je rekao, opozicija na izborima “može da pobedi bez problema”, s obzirom da ima “najveću medijsku podršku i prisustvo u javnosti od uvodjenja višestranačkog parlamentarizma”.

Govorio je i o predstojećem video samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije i istakao da će govoriti o budućnosti Srbije u EU, kao i da će po pitanju ekonomskog paketa imati predlog i tražiti više grantova nego pozajmica.

Vučić je rekao da je procena da je Srbija prvi kvartal završila sa rastom od 5,1 odsto bruto domaćeg proizvoda, da će drugi kvartal završiti sa rastom između 1,1 i 1,3 odsto, da će u trećem imati minus od 0,3, a u četvrtom minus od oko 0,9 odsto.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom od oko jedan odsto, umesto sa minusom od tri odsto.

Balša Božović prijavio nestanak ministra Stefanovića

Narodni poslanik i član Demokratske stranke Balša Božović zvao je danas policiju kako bi, kako kaže, prijavio nestanak ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

On je zaposlenoj u MUP rekao da je član odbora za odbranu i unutrašnje poslove i da po zakonu kontroliše rad ministra. Međutim, Stefanović mu se ne javlja, kako kaže, četvrti dan.

“Zabrinut sam i sumnjam da mu se nije nešto dogodilo, da li je dobro, da li je nestao… Zato što su u Beogradu na Banjici, Karaburmi, Novom Beogradu, zatim u Nišu, Novom Sadu huligani kršili masovno zabranu kretanja i palili baklje po krovovima, što je takođe izazivanje neposredne opasnosti”, rekao je Božović u razgovoru sa zaposlenom u MUP-u, a koji je objavio na svom tviter nalogu.

“Ne znam da li je ministar okej. Vas bih zamolio da to proverite”, rekao je u prijavi.

Stefanović: Ostavimo po strani razlike, da se poštuje policijski čas

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas sve građane da poštuju policijski čas, koji je uveden kako bi se sačuvali životi ljudi, navodi se u saopštenju MUP.

“Važno je da ostavimo po strani političke i sve druge razlike i da svi poštuju mere Vlade Srbije. Policijski čas nije uveden da bi se neko sprečio da šeta, već isključivo da bi se sačuvalo zdravlje ljudi. Policija će nastaviti da obavlja svoj posao, kao i do sada. Policijski službenici će intervenisati, bez obzira na sve maliciozne komentare, dokumentovaće svaki slučaj i o tome obaveštavati nadležna tužilaštva i sudove, koji će odlučivati o daljem postupanju”, rekao je ministar Stefanović.

Predsednik se usrao.

69 Shares
Share via
Copy link