Srbija

Vučić: Ovo su 3 posledica sa kojima će se Srbija suočiti ako odbije plan

vucic-obracanje-2
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije i saopštio najnovije informacije u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Srbija je suočena sa 3 ozbiljne posledice ako je prihvati plan, obelodanio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

U drugoj rečenici „velike petorke“ saopšteno je: „morate da prihvatite ovaj plan, a ako ne prihvatite novi pregovarački okvir za put ka Evropi“ suočićete se:

Pod 1 – sa prekidom evropskih integracija i ukidanjem bezviznog režima.

Pod 2 – sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija.

Pod 3 – sa sveobuhvatnim merama u ekonomskom i političkom smislu koje će naneti veliku štetu Republici Srbiji – kazao je on.

Vučić je izneo plan i šta može da se radi, a pod jedan je naglasio da Srbija mora da nastavi svoj evropski put, prenosi Kurir.

– Bili bismo ekonomski i politički izgubljeni bez evropskog puta. A da smo bez toga, ne bih pristao da vodim zemlju. Naš plan je da radimo mnogo više i jače. Da radimo na reformama našeg pravnog sistema.

Da u svemu pokušamo da budemo najbolji. Sutra imamo sednicu saveta za BDP. Moramo da u svemu budemo najbolji, kao što smo prošle godine 63 odsto investicija privukli, od celog Zapadnog balkana – rekao je Vučić i dodao:

– Ljudi ne treba da brinu, ništa nismo potpisali, nigde nema ni paraf. Ja ću narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnu skupštinu koji žele da čuju, i obavestiću ih kako je sve teklo, šta su namere.

Tražićemo značajniju ulogu parlamenta i vlade, to je važno. Ja uvek obaveštavam, i saslušam mišljenje SPC i verskih zajedenica.

Pred nama je težak period, i biće potrebno više truda, rada i energije, da bismo sve mogli na najbolji mogući način – dodao je.

„Danas“ objavio navodnih 10 tačaka francusko-nemačkog predloga sporazuma Kosova i Srbije

126 Shares
126 Shares
Share via
Copy link