Srbija

Vučić u novoj epizodi skupljanja jeftinih poena, ponudio posao momku uhapšenom na Gazimestanu

vucic-nedeljkovic
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred praznike je odlučio da prikupi još koji jeftin poen. A gde ćeš bolju priliku za to od susreta sa mladićem koji je na pravdi Boga proveo šest meseci u zatvoru u Prištini, nakon što je za Vidovdan uhapšen na Gazimestanu. A oko mu osim prijema, ponudiš i posao, pa to je već posebna priča!

Predsednik Vučić sastao se sa mladićem Nikolom Nedeljkovićem (20) iz Beograda, koji je pre dva dana pušten iz zatvora u Prištini, gde je proveo šest meseci.

–  Pre svega hvala Nikola, i vama Slobodanka i Dragomire što ste danas sa sinom. Nikola, oni su te i najviše čekali – rekao je Vučić.

Kako je rekao, pitao ga je kako se držao, i dodao da je znao da ništa nije kriv.

– Kao i mnogo druge naše dece, otišao je na Gazimestan na Vidovdan. Želeli su da slome jednog mladića samo zato što je Srbin – rekao je Vučić, dodavši da su se trudili da pomognu.

Poručio je i Nikoli da je važno da ostane hladne glave.

Vučić je Nedeljkoviću ponudio posao u Ministarstvu za informacione tehnologije ili u Kancelariji za KiM.

– Hoćeš u kancelariju ili ministarstvo – upitao je Vučić, na šta je Nedeljković odgovorio da bi više voleo da pomaže građanima na Kosovu i Metohiji.

On je na prijem kod Vučića došao sa roditeljima i sestrom.

Nedeljkovića je na Vidovdan uhapsila kosovska policija na Gazimestanu, a početkom septembra osuđen je na osam meseci zatvora zbog navodnog izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti, posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću, pa je pre dva dana izašao na slobodu.

„Nikoga ne mrzim, volim svoju zemlju“

Nedeljković je naveo da se nikada nije bavio politikom i da ga ona i ne zanima i zahvalio predsedniku, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i srpskom narodu što su od početka bili uz njega i njegovu porodicu i pružali im punu podršku.

– Bitno mi je da kažem da ne mrzim nikoga, kao što su me optuživali i osudili, samo volim i postujem svoju zemlju, volim svoje i to je to – kazao je Nedeljković.

Tad zavapi predsedniče Vučić: „Najteži dan je iza mene, najteža noć je preda mnom“ (VIDEO)

Izvor: Blic

84 Shares
Share via
Copy link