Magazin

Vučić godinama izbegavao Minju Miletić, a sada u finišu izborne kampanje pojurio na intervju

minja i vucic collage
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je kod Minje Miletić na kanalu “Euronews” gde je govorio o gorućim temama na Kosovu, o izborima u Srbiji, spoljnoj politici i ratu u Ukrajini, kao i o poskupljenjima.

Ovo je prvi put da je predsednik došao u emisiju koju vodi i uređuje ova poznata novinarka iako ga je prema njenim rečima do sada više puta pozivala dok je radila za N1 televiziju.

Istina, predsednik ništa novo nije rekao i razgovor je u većem delu protekao u prijateljskoj atmosferi.

Veliku pažnju privukao je sam kraj emisije, kada je Minja Miletić oštro i ljutito reagovala na isiljeni predsednikov osmeh i njegovo izvinjenje “ukoliko je bio neprijatan”.

– Ne to sam navikla od Vas, pravo da Vam kažem. Neprijatni ste prema svim novinarima, tako da nisam očekivala ništa bolje ni kod mene. Gotovo prema svim, u stvari. Pogotovo ovima sa prethodne televizije, gde sam radila – rekla je Miletić, a Vučiću nije preostalo baš mnogo argumenata.

– Ok, ali nikada tamo nisam bio – kazao je predsednik, dok ga je Minja podsećala da “odgovara na njihova pitanja na konferencijama za štampu”.

Prelazak Minje Miletić sa N1 na “Euronews”, čedo Telekoma, nekako je tiho propraćen u javnosti, uz poneki sporadični komentar da “svako svome jatu leti”, kako je to prokomentarisao Marko Vidojković u emisiji “Dobar, loš, zao”.

Tajming Vučićevog gostovanja, na manje od 10 dana do vrlo važnih i opštih izbora, baš na “vrućem terenu” kod Minje Miletić, nekako neodoljivo podseća na njegove oštre verbalne razmene sa Jovanom Joksimović, kada smo svi poverovali da se poznata novinarka usprotivila njegovom, često, bahatom ponašanju prema novinarima i voditeljima.

Sa novinarima i voditeljkama je ovih godina samo i imao prilike da razmeni grube reči, jer se niko živ više i ne seća kada je gostovao u emisiji sa nekim predstavnikom opozicije, a da nije reč o Šešelju, Čanku ili Čedomiru Jovanoviću.

Dobrodošao Marko Vidojkoviću, novopečeni rasisto i fašisto, u red odbačenih autošovinista

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

191 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap