Magazin

Moralna obaveza da finansijski pomažemo RS, mnogo toga u Srbiji bi moglo da se nazove „Aleksandar Vučić“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija pre kraja ove i početkom 2021. godine uputiti dodatnu finansijsku podršku Republici Srpskoj, čiji iznos će kasnije biti saopšten.

On je posle sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske istakao da je to moralna obaveza Srbije, jer je važno da Srbi tamo sačuvaju svoja ognjišta i ono što su im „očevi i dedovi ostavili“.

Vučić je najavio da će prvi avion za Trebinje poleteti najkasnije do marta naredne godine i dodao da se razmatra opcija učešća u renoviranju i drugačijem funkcionisanju aerodroma u Banjaluci i izgradnji zajedničke industrijske zone u pograničnoj oblasti poput Ljubovije, Bratunca, Malog Zvornika i Zvornika.

Podsetimo da je juče ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović rekla da je dogovorena izgradnja aerodroma kod Trebinja. Ona je rekla da se za budući aerodrom u Trebinju izdvaja jedna lokacija, a ako se u naredne dve-tri nedelje donese odluka o lokaciji, prvi avion mogao bi da poleti 2022.

Prve informacije da će Srbija graditi aerodrom kod Trebinja pojavile su se krajem jula, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, nakon razgovora sa predstavnicima Republike Srpske u Banjaluci, da se izašlo sa idejom i da je Srbija zainteresovana da počne razgovore sa vladom RS o izgradnji aerodroma u Hercegovini.

„Spremni smo da uložimo značajan novac, da zaposlimo ljude u RS i već od ponedeljka naša delegacija je spremna da ide u misiju u Trebinje, kojom brizinom i po kom modelu, koncesionom ili nekom drugom, na 30-35 godina Srbija može da izgradi taj aerodrom“, rekao je Vučić, a preneo 021.

Tada je rekao i da je želja da Srbija izgradi kompleks aerodroma i upravlja njime.

Pored priče o finansijskoj podršci Republici Srpskoj, Aleksandar Vučić se ponovo osvrnuo i na planove izgradnje kontroverznog nacionalnog stadion.

„Dobro je da Albanija ima stadion od 22.000, a sramota je da Srbija ima jedan od 55.000 mesta. Srbija će dobiti stadion od 55.000, velelapan, biće jedan od najlepših u Evropi, biće lepši i od Alijanc arene u Minhenu. Ili meni bar tako izgleda da je lepši. Verovatno će biti jeftiniji. U tom smislu nisam siguran da ćemo svuda grejače moći da obezbedimo“, rekao je Vučić.

Vučić je prokomentarisao i navode da bi stadion mogao da se zove po njemu.

„Mislimo da Srbija to zaslužuje. Ako oni misle da treba da se zove stadion Aleksandar Vučić i to je sad neka ironija, pošto je to besmisleno i ne bi trebalo da se gradi stadion. Ja bih da vas podsetim da onda ništa ne bi trebalo da se gradi po njima…“, dodao je on.

On je na kraju dodao da bi mnogo toga u Srbiji moglo da se zove „Aleksandar Vučić“.

Podsetimo da je ranije najavljeno da će izgradnja stadiona početi sledeće godine, a kako je Vučić ranije rekao, u pitanju je „nasušna potreba„.

U Hram Svetog Save uloženo naših 43 miliona evra. Vučić: To je nova Aja Sofija

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
76 Shares
Share via
Copy link