Magazin Srbija

Baka koja „zbog protesta nije mogla na ručak“ ipak nije na reklami za Artriflex

baba-gazela

Baka zaglavljena tokom subotnjih protesta u Beogradu postala je viralni predmet podsmeha na društvenim mrežama – “slučajna” prolaznica koja ne stiže na ručak, niti da uzme terapiju. Mnogi korisnici društvenih mreža spekulisali su da je baka sa “Gazele” zapravo akterka jedne televizijske reklame, međutim, ta tvrdnja nije istinita, otkrilo je istraživanje Istinomera.

Kratak video klip objavljen u nedelju poslepodne na Tviter nalogu člana Narodne stranke, Marka Dragoslavića, sugeriše da je žena sa snimka zapravo glumica iz televizijske reklame za suplement Artriflex, proizvod kompanije Vitalis Doctor’s Group.

Osim što nije reč o istim osobama.

Iz kompanije Vitalis potvrđuju da njihova baza dugogodišnjih korisnika govori da Milojka Diraković iz Jagodine, koja je ujedno i akterka Artriflex reklame, “apsolutno nije žena koja se pojavljuje na snimku sa subotnjih protesta”.

Ne ulazeći u to da li je baka zaglavljena na “Gazeli” autentična prolaznica, ili plaćena statistkinja, ono što se na osnovu fotografija, ali i potvrde iz kompanije “Vitalis” može utvrditi je da nije istina da je u pitanju gospođa iz televizijske reklame.

Kasni na ručak

Iako se ispostavila da baka ipak nije reklamirala Artriflex, sam snimak sa mosta deluje u najmanju ruku čudno, a njena teatralnost odaje utisak glumice na zadatku.

Baka je na demonstracijama protiv „Rio TintE“ rekla:

– Trebala sam da stignem već kući, vreme mi je za ručak. Moram terapiju da uzmem – žalila se ona, a osećanje empatije sa njom je iskazala i trenutna premijerka Ana Brnabić:

– Tužna sam. Videla sam slike bake koja nije mogla da prođe da ode kući na ručak i da popije terapiju. Ona porodica što je sa malom decom izašla na Gazeli pa otišla, ko zna kada su se vratili po svoj automobil – rekla je rastužena Brnabić.

SNS fabrika laži; evo kako funkcioniše spin mašinerija Pinka, RTS-a i gomile tabloida

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

6.4K Shares
6.4K Shares
Share via
Copy link