Novi Sad Vesti

Vučević: Balašević nije želeo da se podižu spomenici niti imenuju ulice njegovim imenom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je Đorđe Balašević zaslužio da neka novosadska ulica ili most dobiju njegovo ime, ali da nije želeo da mu se „podižu spomenici niti imenuju ulice njegovim imenom“.

Vučević je za RTS rekao da će gradska uprava učestvovati u organizaciji okupljanja u čast Đorđa Balaševića večeras u 19 časova na Keju žrtava racije u Novom Sadu, uz dozvolu porodice i poštovanje epidemioloških mera.

„Sve što smo do sada uradili, bilo je uz poštovanje intime njegove porodice“, rekao je Vučević i dodao da „nije poenta poništavati nešto“ što je bila Balaševićeva želja, ali da „Đorđe Balašević ima prostor u Novom Sadu koji je zaslužio svojim delima“.

Nevladina organizacija Vojvođanski klub predložila da novi železničko-drumski most u Novom Sadu dobije ime po Đorđu Balaševiću, piše 021.

Kako navode, most je simbol multikulturalnosti koju je Balašević negovao i promovisao na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Vojvođanski klub je najavio da će ovu inicijativu i zvanično podneti Skupštini grada.

Đoletu u sećanje: 68 belih bagrema biće posađano u dvorištu škole u Donjoj Trnavi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link