Srbija Vesti

Nastavnica preti batinašima: “Neću ja da prljam ruke, platiću drugima da te mlate”!

sleng novosadskih tinejdžera

Snimak pretnji nastavnice J. V. koja je i razredni starešina odeljenja 8/3 Osnovne škole “Sveti Sava” u Vrčinu, na kome se čuje kako preti svojim đacima batinašima, ostavio nas je bez reči.

Posebno u danu kada saznajemo da je još jedna devojčica pokušala da se ubije. Ovoga puta bila je to dvanaestogodišnja učenica škole na Novom Beogradu koja je htela da se baci s prozora škole ali je nastavnica zadržala. Nema sumnje da je sigurno zabeležen bvar jedan slučaj vršnjačkog nasilja u toku dana ša je zaista jasno da je stanje u srpskoj prosveti krajnje alarmantno.

U konkretnom slučaju, gnevne nastavnice koja krajnje neprimereno preti đacima, recimo da se na snimku koji je krišom napravio jedan učenik čuje:

– Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red….

Iz te vrčinske škole su za medije potvrdili da je snimak koji se širi mrežama nastao upravo u njihovoj školi.

– U skladu s trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima – rekao je za Žiginfo direktor škole Dobrica Sinđelić.

U međuvremenu je objavljeno da je nastavnica suspendovana.

– Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer su za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale. I sam sam se šokirao kada sam na snimku prepoznao da je to ona. U pitanju je nastavnica koja je dugogodišnja koleginca, i koja u našoj ustanovi radi već 12 godina. NJen rad nikada nije bio sporan. Nakon saznanja o ovom incidentu protiv nje je pokrenut postupak i prema njoj će se dalje postupiti isključivo prema zakonu- rekao je direktor škole. 

Izvor: Kurir

Dečaku (13) iz Subotice izvađena slezina nakon napada vršnjaka, nasilje godinama zataškavano

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link