Srbija Vesti

Nastavnica preti batinašima: „Neću ja da prljam ruke, platiću drugima da te mlate“!

tinejdzeri

Snimak pretnji nastavnice J. V. koja je i razredni starešina odeljenja 8/3 Osnovne škole „Sveti Sava“ u Vrčinu, na kome se čuje kako preti svojim đacima batinašima, ostavio nas je bez reči.

Posebno u danu kada saznajemo da je još jedna devojčica pokušala da se ubije. Ovoga puta bila je to dvanaestogodišnja učenica škole na Novom Beogradu koja je htela da se baci s prozora škole ali je nastavnica zadržala. Nema sumnje da je sigurno zabeležen bvar jedan slučaj vršnjačkog nasilja u toku dana ša je zaista jasno da je stanje u srpskoj prosveti krajnje alarmantno.

U konkretnom slučaju, gnevne nastavnice koja krajnje neprimereno preti đacima, recimo da se na snimku koji je krišom napravio jedan učenik čuje:

– Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red….

Iz te vrčinske škole su za medije potvrdili da je snimak koji se širi mrežama nastao upravo u njihovoj školi.

– U skladu s trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima – rekao je za Žiginfo direktor škole Dobrica Sinđelić.

U međuvremenu je objavljeno da je nastavnica suspendovana.

– Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer su za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale. I sam sam se šokirao kada sam na snimku prepoznao da je to ona. U pitanju je nastavnica koja je dugogodišnja koleginca, i koja u našoj ustanovi radi već 12 godina. NJen rad nikada nije bio sporan. Nakon saznanja o ovom incidentu protiv nje je pokrenut postupak i prema njoj će se dalje postupiti isključivo prema zakonu- rekao je direktor škole. 

Izvor: Kurir

Dečaku (13) iz Subotice izvađena slezina nakon napada vršnjaka, nasilje godinama zataškavano

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link