Srbija Vesti

Dečaku (13) iz Subotice izvađena slezina nakon napada vršnjaka, nasilje godinama zataškavano

dejan kolar
Foto: Printscreen

Otac dečaka (13) iz Subotice, kojem je zbog vršnjačkog nasilja u bolnici odstranjena slezina, Dejan Kolar, rekao je da, u odeljenju u kojem je njegov sin, od prvog razreda postoji problem i da je on zataškavan, prenosi Telegraf.

– Nije se išlo ka višim instancama. U nižim razredima problem je ostajao unutar odeljenja, a kasnije, u starijim, i unutar škole. Ni pedagog ni psiholog koji su upoznati sa problemom nisu ništa uradili – rekao je otac dečaka, koji se nalazi na odeljenju intenzivne nege subotičke bolnice.

Kolar kaže da su kamere zabeležile napad i da se jasno vidi dečak koji je njegovom sinu došao iza leđa.

– Dečak Nenadu dolazi iza leđa, smiče mu noge i on pada na lice – rekao je otac i dodao da se na početku snimka vidi grupa dečaka, trojica ili četvorica, gde dvojica ili trojica udaraju Nenada prema leđima, a on nastavlja i ide verovatno ka učionici.

Do incidenta je došlo u ponedeljak (21.11.) kada su trojica učenika osmog razreda subotičke Osnovne škole „Sonja Marinković“ na odmoru napala vršnjaka.

Otac je najavio krivične prijave protiv nasilnika i nadležnih u školi „Sonja Marinković“ zbog neadekvatnog reagovanja u tom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i zahtev za ispisivanje dece iz te škole.

Kaže da je njegov sin sada dobro, da je na odeljenju intenzivne nege gde je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečju hirurgiju.

Direktor Osnovne škole „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka i da se on najpre nije žalio na velike bolove.

– Rekao je da ga boli nešto, videli smo, pričali sa njim, on je trenutno u stabilnom stanju – naveo je direktor.

Iz škole su potvrdili da postoji video zapis tog incidenta, te da se postupa po protokolu.

Izvor: Telegraf

Dečaka (11) iz Leskovca tukli na času, povraćao je od traume: Direktor tvrdi da nije vršnjačko nasilje već sukob učenika

256 Shares
256 Shares
Share via
Copy link