vracar
Beograd Magazin

Na Vračaru se prodaje stan od 8 kvadrata, a cena je oličenje bahatosti

Sigurno da je jedan od radosnijih životnih trenutaka onaj kada skupite dovoljno za stan, ili barem ostvarite pravo na kredit.

A zamislite onda razočarenje kada vas agent za prodaju nekretnina odvede da vidite renovirani stan na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija, a tamo vas dočeka neverovatnih 8 kvadrata.

Da, da, lepo ste pročitali – osam kvadratnih metara. Neko prodaje stan (ako se to uopšte sme nazvati stanom) koji ima osam kvadrata!

vracar prodaja stana cena

Cena je solidnih 2.125 evra po kvadratnom metru. Tako da samo za manje od 18.000 evra možete da budete ponosni vlasnik stana i da se tagujete Vračar historical, piše portal Noizz.

Cene na Dorćolu su još jače. Na oglasima za prodaju stanova možete naći ponudu za stan na Dorćolu od 10 kvadrata koji košta 39.900 evra, odnosno skoro 4.000 evra po kvadratu! Toliko očigledno košta ulazak u krug dvojke a dotle ide bezobrazluk i bahatost nekih ljudi.

dorcol prodaja stana cena

Dragi vlasnici stanova na prodaju, samo da vas podsetimo – nije vam ovo Tokio pa da nudite stanove u koje ne mogu da stanu krevet i čovek u isto vreme. A nije vam ni Menhetn pa da kvadratni metar vredi kao krvna zrnca.

Ali, ovakvu ponudu treba posmatrati i iz još jednog ugla. Podstanar nije samo reč koja opisuje trenutno stambeno stanje, bar ne kod nas. U Srbiji je to u najvećem broju slučajeva jedan degradirajući status gde ste prepušteni dobroj volji stanodavca koji će menjati cenu rente kad god poželi, platiće majstora da popravi klimu, mašinu ili frižider jedino ako je dobre volje ali će na vreme doći da uzme novac i još će se ponašati kao da vam čini uslugu.

I upravo zbog toga, plašimo se da će se naći neko ko će kupiti taj nazovi stan od osam kvadrata, samo da se više ne zove podstanarom.

Podstanarska tuga pregolema: Kako izgleda život po tuđim stanovima u Novom Sadu?

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

604 Shares
604 Shares
Share via
Copy link