Magazin Svet

Hudini na točkovima: Kako je vozač BMW-a izbegao da plati 292 kazne za putarinu i parking (VIDEO)

vozač bmw neplaćene kazne trik sa tablicama
Foto: Screenshot/TikTok/newjersey1015

Vozači su sve maštovitiji u smišljanju načina za izbegavanje plaćanja naknada za putarinu i parking, a nekima bi pozavideli Džejms Bond i Hudini zajedno.

I dok se ovde decenijama koriste isti trikovi, „preko bare“ su daleko maštovitiji. I efikasniji, pa je najnovija procena da Njujork gubi oko 100 miliona dolara godišnje zbog prevara sa parkiranjem i putarinom.

Pored korišćenja lažnih privremenih registarskih tablica, neki vozači su odlučili da odu korak dalje i potpuno automatizuju sistem, kako bi uspeli da izbegnu plaćanje dosadnih kazni.

Poslednji primer dolazi iz Njujorka. Reč je o vozaču BMW-a koji je uhvaćen i uhapšen nedaleko od mosta Džordža Vašingtona, koji spaja Njujork i Nju Džersi, piše Index.

Verovali ili ne, imao je 292 neplaćene kazne za putarinu i parking. Duguje ukupno 5.167 dolara, plus 14.600 dolara za naknade, što čini ukupno skoro 20.000 dolara duga, piše Njujork post.

Međutim, iznenađuje način na koji je uspeo da izvede toliko prevara.

Ugradio je automatski sistem rotacije registarskih tablica u svoj BMW, po uzoru na mehanizam viđen u serijalu o Džejmsu Bondu.

@newjersey1015

A man who accrued nearly 300 unpaid toll violations was arrested after trying to block his license plate while crossing the George Washington Bridge. According to the Port Authority, he now owes the agency close to $20,000 after evading $5,167 in #newjersey#nj#gwbridge#njnews#newjerseynews#crime#bmw#gardenstate

♬ original sound – New Jersey 101.5

Ali, za razliku od najpoznatijeg agenta na svetu, koji je pokušao da spase svet ovakvim dodatkom, ovde je cilj bio mnogo jednostavniji.

Reč je o prevarantu koji je bio spreman da plati skupi BMW, ali ne i dodatne naknade, kao što su putarina, mostarina, ili parking.

Vlasnik BMW-a trenutno se suočava sa nizom optužbi, uključujući prevaru, falsifikovanje službene isprave, posedovanje alata za provalu itd.

Izvor: Index

Beogradski „Parking servis“ Bojana izradio na najjeftiniju foru i naslagao mu kazni za ceo život

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
35 Shares
Share via
Copy link