Srbija Vesti

Voz sa fosfornom kiselinom ispao iz šina na pruzi Zaječar-Knjaževac

vozz
Printscreen Nova S

Umalo izbegnuta još jedna ekološka katastrofa u samo par dana, a ponovo je u centru pažnje železnica i železnička infrastruktura.

Na nedavno rekonstruisanoj pruzi Zaječar-Knjaževac sinoć je iskliznuo iz šina teretni voz, u kojem je prema nezvaničnim saznanjima bila fosforna kiselina, ali srećom nije došlo do izlivanja.

– Zatekli smo teretni voz od 11 kompozicija, od kojih je jedna blago iskliznula iz šina, kod sela Vratarnica. Na licu mesta se nalaze vatrogasne ekipe i ekipe policije – javlja reporterka televizije Nove S.

Fosforna kiselina se nije izlila, situacija je mirna i nema opasnosti.

Avgusta 2021. godine je upravo na ovoj deonici uspostavljen teretni saobraćaj, samo u periodu od 19 časova do 7 časova ujutru.

Na ovoj deonici pruge od Zaječara do Niša, 2019. godine su se za mesec dana dogodile čak četiri nesreće, kada su vozovi iskliznuli sa šina.

Razlog nezgode za sada nije poznat, a sudeći po izjavama čelnika iz Infrastrukture železnice, obzirom na to da je pruga rekonstruisana pretpostavlja se da krivac nije nebezbedna pruga.

Da li je reč o neprilagođenoj brzini teretnog voza, utvrdiće istraga, javlja reporterka Nove S, a prenosi portal Nova.rs.

U bolnicu u Pirotu primljena 51 osoba posle iskliznuća voza koji je prevozio amonijak

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

412 Shares
412 Shares
Share via
Copy link