Magazin

Kakav auto-gol od reklame: „Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš?“

Vojvođanska banka objavila je na svom Fejsbuk profilu, a potom i obrisala, reklamu za keš i stambene kredite, koristeći insert iz popularne serije Južni vetar.

Banka, koja posluje u sklopu mađarske OTP grupe, objavila je fotografiju, odnosno mim, na kojoj se može videti glumac Miodrag Radonjić koji pita svoju partnerku: „Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš?“ Kao odgovor dobija podignuta tri prsta, na šta Baća iz Južnog vetra zaključuje: „Onda nam treba i keš i stambeni kredit.“

U pitanju je scena iz serije Južni vetar, a kako upravo glumci iz ovog ostvarenja učestvuju u snimanju reklama za Vojvođansku banku, marketing tim je odlučio da iskoristi insert i promoviše svoje usluge. Banka i inače koristi scene iz serije kako bi reklamirala svoje usluge.

Međutim, kako prenosi portal Autonomija, reklama i šala nisu naišli na odobrenje baš svih korisnika Fejsbuku, pa su ubrzo usledili komentari o tome da im je reklama nacionalistički ispad.

„Samo udrite po nacionalizmu, svaka čast! Pretpostavljam da nisam jedina koja ću zbog više nego očigledne promocije istog automatski promeniti poslovnicu, da ne pominjem druge razloge…“, jedan je od komentara na ovoj objavi.

Jedna komentatorka je upitala da li samo Srbi podižu kredite, dok je drugi komentator konstatovao da je „za banku ovakva komunikacija nedopustiva“, prenosi Autonomija.

U Vojvođanskoj banci navode da su objavili post na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu, koji se nadovezuje na sekvencu iz serije Južni vetar. Kako poručuju, imajući u vidu to da dugoročno podržavaju kinematografiju i da je jedan od sponzora serije Južni vetar, iskoristili su navedenu rečenicu i objavili je.

„Nije u pitanju reklama Vojvođanske banke već jednokratni post, koji smo obrisali jer prihvatamo komentare da je uvredljiv za sve nacionalne manjine u našoj zemlji. Žao nam je ako smo objavom ovog posta nekoga uvredili, to nam nije bila namera. Vojvođanska banka duboko uvažava nacionalnu, versku i jezičku raznolikost naše zemlje poštujući i negujući ljudska i manjinska prava“, zaključuju u Vojvođanskoj banci.

Izvor: 021.rs

Brutalna Božićna reklama koju ćete dooooobro zapamtiti

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

327 Shares
327 Shares
Share via
Copy link