Vesti Vojvodina

Evo kojih 17 vojvođanskih opština daje po 15.000 dinara pomoći za grejanje, prijavite se na vreme

grejanje
Foto: Shutterstock

Građani u 17 vojvođanskih opština će dobiti pomoć Pokrajine za nabavku energenata, odlučila je danas (26. oktobar) izvršna vlast Vojvodine.
Preciznije, pomoć od po 15.000 dinara dobiće ukupno 3.300 građana a savet je da se što pre prijavite dok ima sredstava na raspolaganju.

Naime, u tri opštine koje su ranije odlučile da iz sopstvenih sredstava subvencionišu ugrožene energetskim vaučerima (Sremska Mitrovica, Ruma i Sombor) rokovi su oročeni do utroška sredstava a najkasnije do 17. novembra.

Spisak opština koje će deliti pomoć

Opštine kojima sada biti upućena pomoć su: Bela Crkva, Kovin, Alibunar, Plandište, Novi Bečej, Sečanj, Žitište, Nova Crnja, Novi Kneževac, Kanjiža, Senta, Ada, Čoka, Mali Iđoš, Apatin, Bač i Vrbas. Subvencije će biti realizovane prema kriterijumima i prioritetima koje će definisati centri za socijalni rad u tim opštinama pa je preporuka da ispratite obaveštenja na lokalnom nivou.

Inače, pokrajinska vlada je zadužila i Direkciju za robne rezerve AP Vojvodine da lokalnim samoupravama u AP Vojvodini isporuči 35.000 paketa pomoći u hrani i sredstvima za higijenu za socijalno ugroženo stanovništvo.

Vaučerom se može platiti svaki  energent

Što se vaučera tiče, kako je objasnio načelnik gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Sremske Mitrovice, Dragan Riđošić, građani će vaučerom moći da plate račun JKP Toplifikacija.

Osim subvencije biće moguća i refundacija troškova nabavke ogrevnog drveta, peleta, mazuta i uglja.

Prvobitni rok za prijavljivanje u Somboru je bio 25. oktobar ali je produžen pa građani mogu da se prijavljuju do utroška sredstava.
Socijalno ugroženim Somborcima će biti dodeljivani vaučeri u iznosu od po 15.000 dinara, a kako je navedeno na zvaničnom gradskom sajtu, njima će građani moći da plate račune za utrošenu toplotnu energiju ili da nabave ogrev – drvo, pelet, brikete.

Izvor:politika.rs

Otvorene prijave za Novosađane koji žele da zamene stolariju uz subvencije Grada

24 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap