Novi Sad

118 dinara mesečno iz džepa Novosađana “za spremnost rada vodovoda i kanalizacije”

Od februara meseca na računima za vodu, Novosađani mogu očekivati dodatnu stavku od 118 dinara bez obzira na to koliko vode su potrošili.

Ova cifra je namenjenja za pogonsku spremnost Sistema, a za jednu godinu JKP “Vodovod i kanalizacija” će na ovaj način prihodovati dodatnih 229 miliona dinara.

Gradsko veće je predložilo da se za svako domaćinstvo i poslovnog korisnika uvede fiksna mesečana naknada od 118 dinara “za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije”.

Skupština grada će izmene i dopune Odluke o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalne delatnosti isporuke vode i uklanjanja vode doneti na sednici u petak, 18. decembra, piše 021.rs.

Očekuje se da na računima za januar koji stižu u februaru više od 153.000 domaćinstava i više od 8.600 privrednih subjekata mesečno počne da plaća 118 dinara koji će ići na račun JKP “Vodovoda i kanlizacije”.

Kako se navodi u predlogu odluke, cena za pogonsku spremnost sistema se utvrđuje kao mesečni fiksni iznos i namenjena je za izgradnju i rekonstrukciju, odnosno investiciono održavanje tehničkog sistema, kao i za nabavku opreme.

Ova cena od 118 dinara bi se plaćala bez obzira na mesečni iznos koji Novosađani plaćaju za vodu i kanalizaciju, što znači da će i onaj ko ima 0 dinara potrošnje morati da plati ovu naknadu u punom iznosu.

Sa novim nametom, JKP “Vodovod i kanalizacija” će prihodovati skoro 229 miliona dinara godišnje, što je oko 10 odsto prihoda na osnovu naplate potrošnje vode i odvođenja otpadnih voda.

Odlukom koja ide pred Skupštinu grada nije planirano da se menjaju cene vode i kanalizacije, koje važe već 10 godina, a koje su počele da se primenjuju 1. januara 2011. godine.

Novosađani dobijaju kafić s pogledom na Keju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

88 Shares
Share via
Copy link