Magazin Srbija

Voditelju izgoreo stan u Zemunu, osigurači se istopili, plamen krenuo iz zida

voditelj-stan
Uroš Bogdanović Foto: Privatna arhiva

Voditelju i medijskom konsultantu Urošu Bogdanoviću pre nekoliko dana u potpunosti je izgoreo stan u Zemunu, a na sreću, njegova porodica i on prošli su bez povreda.

Pričinjena je velika materijalna šteta, a Bogdanović u razgovoru za Nova.rs ističe da se požar širio neverovatnom brzinom i da su za samo nekoliko minuta ostali bez krova nad glavom.

Ipak, navodi da je najbitnije da su na vreme uspeli da izađu iz stana.

Bogdanović navodi da je šteta velika, a procenjuje se da je reč o više od 80.000 evra.

Ipak, pored muke koja ih je zadesila, kaže da je najbitnije da je njegova porodica dobro i da nema povređenih.

U razgovoru za portal Nova.rs objašnjava kako je došlo do požara i ističe da se vatrena stihija širila neverovatnom brzinom.

voditelj-stan-2
Foto: Privatna arhiva

– Iza osigurača, u zidu, došlo je do varnica. Osigurači su se potom istopili i tada je krenuo plamen iz zida. Bukvalno, plamen je krenuo kao voda iz slavine, neverovatnom brzinom se širio. Odmah sam izveo decu i suprugu na sigurno, a ja sam se vratio unutra, u nadi da spasim šta mogu. Međutim, kada mi je plamen, maltene, pao na ruku, uvideo sam da nema pomoći. Na sreću, vatrogasci su odmah stigli i otpočeli gašenje, ali je stan već bio u plamenu – kaže za portal Nova.rs Bogdanović.

Bogdanović ističe da je moglo da dođe do daleko veće štete, s obzirom da je u stanu imao butan bocu.

– U kuhinji smo imali otvorenu butan bocu, dobro je da sam se odmah setio toga, pa smo uspeli da je zatvorimo na vreme. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da se to nije desilo – priča naš sagovornik.

Apeluje na sve građane da, pod obavezno, u stanu drže aparat za gašenje požara, jer to može da im spasi život.

– Znate, ja sam to naučio na teži način, ali apelujem na sve ljude da u stanu obavezno drže aparate za gašenje požara. Da sam imao makar mali aparat, verujem da bih na samom početku uspeo da ugasim plamen. Ovako, nije bilo šanse – kaže on i dodaje:

– Požar se širio jezivo brzo, morate da znate da je sve što imate u kući/stanu zapaljivo, sve odmah gori. Ja sam imao sve zaštite u stanu, ali je u pitanju starija zgrada, pa su i instalacije takve, te je to najverovatnije i uzrok. Apelujem na sve da na vreme proveravaju instalacije, kako bi izbegli da im se desi ovako nešto – kaže Bogdanović.

voditelj-stan-3
Foto: Privatna arhiva

Ističe da je za samo nekoliko minuta ostao bez krova nad glavom, a ovom prilikom želi da se zahvali svim ljudima koji proteklih dana nude pomoć.

„Moja porodica i ja smo na sigurnom. Želim da se svima zahvalim, jer nam podrška i pomoć pristižu konstantno. Zaista sam neizmerno zahvalan, do ovog trenutka nisam ni znao da imam toliko prijatelja“, kaže Bogdanović.

Pomoć za Uroša:

Pozivamo sve ljude dobre volje da svojim novčanim prilozima na tekući račun:

Uroša Bogdanovića

Zemun, Gospodska 9

325930050001038126 kod OTP banke

Intrigantna slika iz zapaljenog stana u Novom Sadu, sve izgorelo osim jedne knjige (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link