Beograd Magazin

Majstori okrenuli vola na ražnju, komunalci došli po krtinu umesto 2 crvene

volina na ražnju
Printscreen

Može li vas više išta iznenaditi u ovom našem lepom Srbistanu? Naslovi skandalozno, šok, neverovatno, nemoguće i možete li poverovati, toliko su glupi i plitki da od nečega što je potpuno normalno za jedno, potpuno, ludo društvo prave iznenađujuće priloge koji treba, valjda, da iz nas izvuku neki komentar tipa – majko mila, bože dragi ili aman zaman.

U zemlji gde je sve šarena laža, zašto sebe lagati? Zbog čega se pretvarati i glumiti neko građansko vaspitanje, neki uzvišeni nivo kulturnog ponašanja u jednoj palanci kakva je postao naš jadan mali Beograd?! Nema toga što nas može iznenaditi, ovde se i smrt dočekuje sa – ’de si do sad, bre!?! Aj na po jednu!

Jedna, kako su naši britki mediji preneli, nesvakidašnja scena odigrala se jutros kod Vukovog spomenika. Deo grada koji i dalje važi za suvi centar pretvoren je u Mrčajevce od strane simpatičnih radnika obližnjeg gradilišta koji su odlučili da je to pravo mesto da na ražnju okrenu ni manje ni više nego jednog vola.

Stanari obližnje zgrade osetili su miris pečenja i oblak dima, a onda su odlučili da pozovu komunalnu policiju. Policajci su, takođe, pazi sad, IZNENAĐENI prizorom, samo opomenuli radnike da se ubrzaju i završe čim pre kako dim ne bi odlazio kroz prozore okolnih stanova. Našlo bi se onih „zlonamernih“ sa komentarom – mora da su vegani zvali muriju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beograd (@dnevnadozabeograda)

Znatiželjni prolaznici dobili su po koje parčence vrućeg pečenja, a nije objavljeno da li su se iznenađeni i tolerantni policajci ogrebali za neku krtinu umesto jedne ili dve crvene.

I eto sad, možete li reći da vas je jedna ovakva vest iznenadila ili još gore šokirala?! Ostavljam vam sud, ali ponavljam da ovo društvo svakim satom sve manje poštuje neka davno određena pravila ponašanja u gradskoj sredini. Ne mari se ni za neke tamo nepotrebne manire, pa zašto bi se čudili ovim vrednim ljudima koji su svoj naporan radni dan odlučili da začine sa jednim autentičnim poslovnim ručkom. Sigurno je povod bio više nego pozitivan, a šta god da je razlog – neka je sa srećom.

Kada se okreće kod Vuka, zašto ne bi naša gradska faca Goran Vesić, pred kraj svog zameničkog mandata, razapeo jedan ogroman klimatizovani šator na sred Trga Republike, jer Bogu hvala prostora ima koliko hoće na onoj užarenoj betonskoj pustinji. U šator naglavačke potrpati sve same kulturne i akademske veličine – Vendi, Cecu, Seku, Janu, Cakanicu, Cupiku, Kiki, Mimi i ostale dive, a glavna zvezda te vašarske beogradske večeri, povodom Vesićevog oproštaja, naravno da mora biti one & only Baja Mali Knindža. Za ovu veličanstvenu priliku valjalo bi ispeći bar pola Beograđana koje „politika uopšte ne zanima“ jer se ne razlikuju mnogo od ovog jadnog vola kod Vuka.

Mada, ruku na srce, ni mi koji nešto pratimo i patimo nismo ništa bolji. Samo što se mi pečemo od rođenja, al nikako da dobijemo onaj hrskavi šmek oko ušiju i papaka.

S ozirom na neslućene mogućnosti prvorođenog mogao bi svom voljenom narodu da upriliči vaskrsenje omiljenog nam mangupa i ljaksera, pokojnog Džeja, da još jednom zapali Beograd, da skoči po nekom stolu kao pre 30 godina i da se svi lepo zagrlimo i plačemo. Ko bi vodio program?! Pa ko drugi, pa sad sećate se ide ono bože mili, ako ne najveći šta god Đani Ćurčić. E to je Beograd u koji verujemo, bre!

Švajcarska nam zavidi na uspehu i Vučiću, šalju pozdrave, s ljubavlju

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link