Magazin

Vlast u Aleksincu skida drvored i postavlja veštačke palme?!

Sprovodjenje postupka tendera za popločavanje centra Aleksinca je u toku, a celokupni radovi koštaće 170 miliona dinara. Osim popločavanja, planom je obuhvaćena i seča 50 stabala, na čije bi mesto trebalo da budu postavljene veštačke palme, javljaju čitaoci JUGpressa iz Aleksinca.

Korenje Vs Asfalt

“Izgovor ljudi iz vlasti je da se prirodno drveće razvija korenom po površini, i time izaziva pucanje asfalta i granita koji treba da bude postavljen.

Zato su odlučili da umesto prirodnog drvoreda koji je bio do sada i star skoro 80 godina, postave veštački drvored.

Spominju se palme napravljene od plastike, u okviru kojih će biti solarne ploče, tako da će šetači ispod palmi moći da zastanu, napune svoj mobilni telefon, ili pristupe internetu.

Za sada je sve ovo neizvesno ali priču o palmama niko nije demantovao, pa se nama gradjanima ipak čini neverica, jer Aleksincu nije potreban nikakav veštački drvored palmi koje će biti ušrafljene u granit”, navodi se u dopisu upućeniom na adresu JUGpressa.

Građani Vs Vlast

Građani su pokrenuli peticiju protiv sečenja drveća u centru Aleksinca u kojoj traže da se izmeni projekat i odustane od seče drveća

Drvored u Aleksincu je nešto najlepše što ovaj grad ima, navodi se u peticiji.

“Odlukom da se centar Aleksinca poploča granitom,februara 2019.godine usvojen je i projekat da se poseče 50 stabala drveća starih i po 80 godina, koji predstavljaju ukras centra Aleksinca.

Molimo vas dragi predstavnici vlasti, investitori i izvodjači radova, molimo vas da izmenite projekat, molimo vas da ne sečete drveće u centru Aleksinca.

Peticija je rezultat nezadovoljstva gradjana Aleksinca, i svih onih kojima je Aleksinačka čaršija u srcu.

PETICIJA NEMA POLITIČKI KARAKTER “, navodi se u ovom apelu.

Peticija može da se potpiše na OVOM linku.

Fruška gora je u opasnosti, a ovo su 6 najvećih problema sa kojima se suočava

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
497 Shares
497 Shares
Share via
Copy link