Novi Sad

Vlasnik splava Džoli Rodžer: Maturanti su napustili terasu pre pojave vode

dzoli-rodzer-ns-matura
Potpoljena terasa splava Džoli Rodžer

Reagujući na tekst na portalu Luftika Deo splava sa novosadskim maturantima potopljen, zamalo izbegnuta tragedija , vlasnik splava „Džoli Rodžer“, Jovan Samardžija, javio nam se pismom, koje vam prenosimo u celosti:

„U tom  tekstu iznete su veoma ozbiljne neistine kojim su povređena moja prava i interesi.

Tačnije, u tekstu se navodi da se ’evakuacijom u poslednji čas izbeglo utapanje u Dunavu tokom maturske žurke’, čime su izrečene dve velike neistine.

Prvo, nije bilo nikakve evakuacije, već su maturanti sami i bez problema napustili terasu splava kada su zamoljeni od strane zaposlenih, a pre pojave vode na njoj.

Druga, ali još opasnija neistina je da se u poslednji čas izbeglo utapanje. Po formulaciji iz rečenice, situacija je bila takva da su se maturanti davili, a kako sam napred naveo, oni su napustili splav i pre mogućnosti da nastupi opasna situacija.

U prilog tome govori i činjenica da nikave prijave od strane maturanata, njihovih roditelja ali ni nadležnih organa nije ni bilo.

S obzirom na navedeno, očekujem da poštujući Zakon o javnom informisanju kao i načelo jednake delotvornosti informacije i ispravke, objavite ovaj demanti uz izvinjenje i ne širite paniku među Novosađene.

Jovan Samardžija

Pročitajte odgovor redakcije portala Luftika vlasniku splava

25 Shares
Share via
Copy link