Novi Sad

Vlasnik splava Džoli Rodžer: Maturanti su napustili terasu pre pojave vode

Reagujući na tekst na portalu Luftika Deo splava sa novosadskim maturantima potopljen, zamalo izbegnuta tragedija , vlasnik splava „Džoli Rodžer“, Jovan Samardžija, javio nam se pismom, koje vam prenosimo u celosti:

„U tom  tekstu iznete su veoma ozbiljne neistine kojim su povređena moja prava i interesi.

Tačnije, u tekstu se navodi da se ’evakuacijom u poslednji čas izbeglo utapanje u Dunavu tokom maturske žurke’, čime su izrečene dve velike neistine.

Prvo, nije bilo nikakve evakuacije, već su maturanti sami i bez problema napustili terasu splava kada su zamoljeni od strane zaposlenih, a pre pojave vode na njoj.

Druga, ali još opasnija neistina je da se u poslednji čas izbeglo utapanje. Po formulaciji iz rečenice, situacija je bila takva da su se maturanti davili, a kako sam napred naveo, oni su napustili splav i pre mogućnosti da nastupi opasna situacija.

U prilog tome govori i činjenica da nikave prijave od strane maturanata, njihovih roditelja ali ni nadležnih organa nije ni bilo.

S obzirom na navedeno, očekujem da poštujući Zakon o javnom informisanju kao i načelo jednake delotvornosti informacije i ispravke, objavite ovaj demanti uz izvinjenje i ne širite paniku među Novosađene.

Jovan Samardžija

Pročitajte odgovor redakcije portala Luftika vlasniku splava

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link