Film Magazin

Ko je vladika Miron u seriji „Nečista krv“? (VIDEO)

vladika-miron
Printscreen

Ako ste gledali seriju „Nečista krv“ proteklog vikenda, jedan od glavnih junaka ostvarenja je i vladika Miron, kojeg glumi Dejan Bućin. Naime, on se zbog neispunjene ljubavi zamonašio, a u više navrata susreće sa svojom ljubavlju iz mladosti Tašanom, koju glumi Anđela Jovanović.

– Vladika Miron je jedan od glavnih likova pozorišne drame „Tašana“, koja je poslužila Voji Nanoviću kao sastavni deo scenarija i samim tim je vladika Miron jedan od ključnih aktera u porodičnoj tragediji koja prethodi priči „Nečiste krvi“. Miron, čije je građansko ime Stojan, se zbog naizgled, neispunjene ljubavi zamonašio i sad, već nekoliko godina kasnije se vraća kao svešteno lice visokog ugleda i ranga u Vranje i susreće se sa svojom ljubavlju iz mladosti, odnosno Tašanom, što će poljuljati ne samo njegov, već pre svega i njen svet.

Mironov glavni konflikt je upravo taj između zavetom zapečaćene odanosti Bogu i veri i sa druge strane neke ljudske požude i strasti. I jedna i druga strana sa sobom nose neopozive posledice i on time ne samo da rizikuje nemir srca i duha, već time ugrožava i svoj ugled – rekao je Dejan Bućin.

Dejan uporedo gradi karijeru i u Srbiji i u Nemačkoj, a takođe je imao priliku da glumi sa svetskim zvezdama.

Ispričao je za Telegraf.rs kako je dobio priliku da glumi lik vladike Mirona u ostvarenjima reditelja Milutina Petrovića.

– Ulogu sam dobio kroz uobičajeni kasting proces kroz koji se prolazi kao glumac da bi se došlo do saradnje. Imao sam sreće da upoznam Gorana Stankovića koji je deo „This And That“ produkcije na Berlinskom festivalu pre dobrih 10 godina. I on me se setio kada je došlo do plana za ovaj projekat i pozvao me na kasting koji je za početak išao elektronskim putem, dakle snimio sam dve scene iz scenarija, poslao i nakon toga su usledili razgovori sa rediteljem Milutinom Petrovićem i produkcijom i moj dolazak u Beograd gde smo onda nastavili pregovore, da bi, eto, to urodilo plodom i da je došlo do snimanja.

– Što se tiče razlike između nemačkih i evropskih produkcija i ove, moram da priznam da nismo imali sreće sa oklonostima i čitavom situacijom vezano za pandemiju koja je otežala, naravno, rad, ali svi ostali faktori su apsolutno na nivou i mogu lako da se porede sa bilo kojom evropskom produkcijom. Ja mislim da je ovo velik ii predivan projekat koji je apsolutno svim delovima produkcije odradio što najbolje što može i to se definitivno vidi na rezultatu – rekao je glumac.

Pogledajte šta je Dejan rekao o svom liku u seriji „Nečista krv“, ali i u filmu „Nečista krv – greh predaka“:

Dejan Bućin je otkrio kakva iskustva ima sa svetskim zvezdama s kojima je glumio, Karom Delevinj i Orlandonm Blumom.

– Pre dve godine imao sam priliku da budem u seriji „Carnival Row“ gde sam igrao vilenjaka, gde sam isto tako morao sebi da zamišljam sebi krila, da lebdim pet metara iznad zemlje ispred zelenog zida, tako da je to nešto apsolutno neuporedivo sa radom gde se više radi o direktnom kontaku sa kolegama i radom sa rediteljem. Orlando Blum i Kara Delevinj igraju glavne uloge u seriji. Naravno, upoznali smo se, radili smo zajedno. Veći deo moje uloge je bio vezan za Karu Delevinj. Tu je bila jedna scena gde smo se Orlando Blum i ja susreli i imali susret na kameri. I Kara Delevinj i Orlando Blum su veoma mirni i otvoreni i za razgovor mimo kamere i druženje – rekao je Dejan Bućin.

Na pitanje da li je zadovoljan izborom uloga koje je dobijao, Dejan je odgovorio:

– Ja pokušavam da u svakoj ulozi koja mi se dodeli nađem nešto što me interesuje, intrigira i uglavnom se zakačim za to da bi izgurao što više od sebe. Bile su tu izazovne uloge poput ovih koje zahtevaju i stant (kaskaderski) trening i tu imaginaciju, ali bile su i uloge koje imaju zajtevaju drugačiju srž poput lik Isusa Hrista kojeg sam igrao u jednom isto veoma zahtevnom projektu. Tako nešto, to su uloge koje mislim čovek dobije samo jednom. Ali, na primer, vladika Miron u „Nečistoj krvi“ je takođe bio ne tako mali izazov – rekao je glumac.

Film ‘Toma’ za 2 i po meseca postao najgledanije ostvarenje novije domaće kinematografije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link