Film Magazin

Film ‘Toma’ za 2 i po meseca postao najgledanije ostvarenje novije domaće kinematografije

Toma-film
Foto: Instagram/tomazdravkovic_film

Film “Toma” je od početka prikazivanja privukao ogromnu pažnju javnosti i napunio bioskopske sale širom Srbije. Za samo dva i po meseca prikazivanja pogledalo ga je preko milion gledalaca.

Ostvarenje u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca uz muziku koju je komponovao Željko Joksimović osvojilo je publiku i postao najgledaniji film novije domaće kinematografije.

“Ostaviću pesme svoje…”

Od beogradske premijere do danas, javnost u regionu je brujala o ovom biografskom filmu, informacije iz života najvećeg jugoslovenskog boema postale su najčitanije u tradicionalnim medijima, baš kao i na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju producentske kuće.

Fenomen „Toma“ dodatno je bio ispraćen ogromnom popularnošću pesme „Ponoć“, koju je producent i kompozitor Željko Joksimović specijalno komponovao za film, a koja danas broji 14 miliona pregleda na jutjubu kanalu.

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu, 2. oktobra sa 35.000 posetilaca.

U filmu glume i Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Film je svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić, Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

Projekat „Toma“ realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

Izvor: Danas.rs

Hrvatski kritičar o “Tomi”: Neozbiljno ostvarenje, odvratne maske, patetičan i površan film

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.1K Shares
2.1K Shares
Share via
Copy link