Koronavirus Novi Sad

Članovi Vlade Vojvodine pozitivni na koronavirus, zaraza i među zaposlenima

Dva člana Pokrajinske vlade pozitivna su na koronavirus, a zaraženih ima i među zaposlenima, potvrdili su za N1 u pres birou Vlade Vojvodine. Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor istovremeno je saopštio da je koronavirus potvrđen i kod dvoje zaposlenih u pokrajinskom parlamentu.

U Pokrajinskoj vladi nisu želeli da saopšte ko su inficirani sekretari, navodeći da to bez njihovog odobrenja ne mogu učiniti. Svi njihovi i kontakti zaraženih službenika su u obaveznoj samoizolaciji, navode u Vladi.

Preventivne zaštitne mere, poput merenja temperature na ulazu i podele maski i rukavica svakome ko ulazi, sprovode se od početka epidemije u pokrajinskim institucijama i sa tom praksom nije se prekidalo.

Pozitivnih na novi koronavirus ima i u Skupštini Vojvodine. “U odnosu na dvoje zaposlenih u Skupštini AP Vojvodine koji su pozitivno testirani na koronavirus, kao i njihove kontakte, preduzete su sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama.

Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum”, saopštio je predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor.

U saopštenju se ističe i da Skupština Vojvodine od samog početka epidemije preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i lica koja su boravila u parlamenta, kao i da zaštitne mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja.

Ortopedija u Novom Sadu postaje kovid bolnica, dve žrtve u KCV, a Infektivna puna

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

164 Shares
164 Shares
Share via
Copy link