Koronavirus Srbija

Ortopedija u Novom Sadu postaje kovid bolnica, dve žrtve u KCV, a Infektivna puna

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (KCV), koja je Kovid bolnica, ostalo je još pet slobodnih mesta, te će sutra i Klinika za ortopediju biti pretvorenu u novu kovid bolnicu, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a preneo RTV.

“Mi nemamo eksploziju broja slučajeva obolelih od korone, situacija nije alarmantna, ali nije ni bezazlena i za potcenjivanje”, rekao je Mirović novinarima u Novom Sadu.

U poslednja 24 sata u Vojvodini je bilo dva smrtna slučaja, kaže on.

U prvom talasu je u Vojvodini u proseku je bio jednocifren broj obolelih dnevno, kaže Mirović, a sada je situacija drugačija.

Mirović je naveo da su preminuli muškarac iz Vrbasa star 63 godine i žena stara 83 godine koja je bila štićenik privatnog staračkog doma u Petrovaradinu, što je druga osoba iz ovog objekta koja je preminula, nakon što je jedan muškarac umro početkom juna.

Prema zvanično dostupnim podacima, sa dvoje novopreminulih, od početka epidemije u martu u Vojvodini je od covid19 umrlo 26 osoba, piše Nova.

Mirović je dodao i da je pokrajinska vlada naložila da se zabrane posete staračkim domovima. Takođe, on je izjavio da se sada svaki dan u Vojvodini registruje od 20 do 30 novih pacijenta, ali nije precizirao kakva je situacija po naseljima, mada je naveo da je najviše njih u Novom Sadu.

Kako je naveo, mada je primetan rast novoobolelih, većina ima lakšu kliničku sliku ili nema simptome, ali će sada uslediti donošenje određenih mera kako bi se suzbila epidemija.

Dok lekari čekaju na posao, Zoran Gojković u KCV zapošljava kumove i prijatelje

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
58 Shares
Share via
Copy link