Balkan Magazin

Bosanski Super Mario: Mujo mora da stigne do Neuma, burek mu daje energiju, a na putu sreće i Dodika (VIDEO)

the mujo
Foto: Printscreen

Kultna igrica Super Mario od kada je nastala 1985. osvajala je srca i mlađih i onih malo starijih, širom sveta.

Simpatični vodoinstalater sa brčićima odnedavno je postao ni manje ni više nego Mujo. Naime, pojavila se bosanska verzija te popularne igrice, a glavni lik ima jedan cilj – da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u Bosni i Hercegovini.

Na Jutjub kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trejler igrice The Mujo, a u prvobitnoj verziji, objavljenoj u junu prošle godine, autori su objasnili kako će izgledati igrica, piše Index.hr.

Mujine putešestvije

Mujo nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a na sebi ima belu potkošulju, pojas i farmerke uz dodatak naočara za sunce. Putovanje počinje na severu zemlje, gde “žive najzanimljiviji ljudi”. On zatim nastavlja svoju pustolovinu kroz BiH, suočavajući se s brojnim izazovima.

Na primer, mora da skupi novac u konvertibilnim markama kako bi kupio kul šešire, a u tome mu pomaže stari i vrlo duhoviti čarobnjak. Umesto spasavanja princeze, Mujin konačni cilj je da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju pojesšće, naravno, burek i zatim se ugojiti. Na svom putu Mujo susreće nekoliko neprijatelja koje mora da savlada.

Njegova prva prepreka su policajci, a neki od njih mogu čak i da lete uz pomoć balona. Osim toga, tu je i jedan mišićavi muškarac spreman na tuču, pa Mujo mora da ga izbegne.

Takođe, autori igrice na Instagram profilu otkrili su da će se Mujo na putu do Neuma susresti i s nekim bosanskim političarima, poput Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

Izvor: Index.hr

Bosanac posadio pivo i nasmejao region (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link