Magazin Srbija

Veze Velje Nevolje i policije: Podmitio još jednog funkcionera MUP, pre 3 godine kupio mu stan

U okviru istrage protiv Veljka Belivuka policija je otkrila još jednu vezu Velje Nevolje sa njemu korsnim članovima MUP.

Naime, pre tri godine Belivuk je kupio stan inspektoru UKP, i to u istoj zgradi u kojoj je kupio stan i za sebe, u širem centru Beograda.

Istraga tek treba da utvrdi kakve je protivusluge inspektor UKP morao da pruži Belivuku, ali, s obziorm na to da je ulog stan, sasvim sigurno je da nije u pitanju ništa sitno.

Trenutno se prikupljaju materijalni dokazi koji bi trebalo da potkrepe operativna saznanja, nakon čega će taj inspektor biti uhapšen, pišu beogradski mediji, a, kako se dodaje, supruge Belivuka i inspektora inače su veoma bliske prijateljice.

Bile su donedavno skoro nerazdvojne, a nakon što je Belivuk uhapšen 4. februara sa svojim saradnicima, njih dve su se malo udaljile i nisu više u kontaktu, pišu mediji.

Do sada su dva funkcionera MUP već potvrđeno pomagala Veljku Belivuku.

Foto: MUP

Podsetimo, nedavno je uhapšen Ilija Milačić, doskorašnji šef kriminalističke policije u Beogradu, zbog sumnje da je odavao službene tajne mafijaškom klanu Veljka Belivuka.

Ilija Milačić je priznao krivicu za odavanje službene tajne i dobio kaznu od sedam meseci kućnog zatvora uz nanogicu, kao i zabranu rada u MUP-u od pet godina.

Bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goranu Papiću, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana.

Papić je prethodno negirao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je svojim uticajem u MUP-u urgirao da se istog dana jednoj osobi, koja je sada u pritvoru, vrati prethodno privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o automobilu koji je koristio Belivukov saradnik Marko Miljković.

Papić je podneo ostavku nekoliko dana nakon što su Vulin i Stefanović zamenili ministarstva, a javnosti je poznat kao funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao na visoku poziciju u MUP-u za vreme mandata Nebojše Stefanovića.

Mediji su o njemu pisali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“.

On je nastradao, kako sam kaže, samo zato što je otvorio „Jahorinu“ pored restorana koji drži otac uhapšenog Papića. Veruje da je njegova prijava tada skrajnuta sa dnevnog reda jer je Papić bio deo zajedničkog državnog kriminalnog projekta , a smatra da se sada ponovo potegla priča zbog toga što je na delu cepanje i čistka unutar njihovog klana.

Prilikom podnošenja prijave njega je u stanici policije dočekao inspektor Aleksandar Stepanović zvani Stepa, koji je pokušao, kako kaže, da ga nagovori da prizna kako je za batine koje dobio „sam kriv“.

– Kada sam izneo dokaze da su oni jaka kriminalna grupa nakon što su me tukli, niko nije reagovao, jer je to tada bila ista strana. To je bio organizovani kriminal u vrhu same države. Sada, kada su se suprostavili jedni drugima, kada je klan vladajuće SNS stranke zaratio sa ovim klanom, onda su počeli da ih čiste. A to što se niko nije osvrtao na to što sam ja pričao je sramota teška, rekao je Pejović.

Gde je Velja Nevolja zabrljao, pa da ga država pusti niz vodu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link