Magazin Srbija

Kolege Vesne Pećanac traže da se glumici obezbedi nacionalna penzija

Foto: Twitter

Nakon što je šira javnost Srbije saznala da je Vesna Pećanac korisnica narodne kuhinje i da živi u teškom siromaštvu, Glumac Bojan Krivokapić je na Instagramu pozvao i državu ali i svoje kolege da reaguju.

– Čitam danas kako je Vesna Pećanac redovna korisnica narodne kuhinje…velika glumica, žena velikog Živka Nikolića. Čitam i ne verujem…čuo sam da joj je teško, ali ne ovoliko…igrala je praktično u svim antologijskim ostvarenjima Živka Nikolića i bila fenomenalna. Ona dakle, ne da nema nacionalnu penziju, koju zaslužuje, već praktično nema nikakvu penziju. Ekstremno siromaštvo…tragično i sramotno.

Krivokapića su u komentarima podržale i koleginie Vanja Milačić i Milica Janković.

Bojan je napisao da gaji nadu da će joj pomoć biti pružena blagovremeno a ne kada je više ne bude, u vidu velikih i lepih reči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojan Krivokapić (@krivokapic.bojan)

– Da li je moguce da jedna velika glumica za sve ove godine ne snimi gotovo ništa, pogotovo u ovo vreme, kada se toliko snima. Sve što se može pročitati rađa veliku tugu, nemir, pa i bes. Ipak, pošto je ovo obnarodovano, gajim iskrenu nadu da će joj se pomoci, a ne u danu, kada je više ne bude, da se izgovaraju lepe i velike reči. Duboku veru gajim da će i glumački esnaf nešto uraditi po ovom pitanju. Ovo može svakome da se desi i ne treba okretati glavu. A pogotovo kada je neko toliko zaslužan, u ovom slucaju za kulturu – napisao je Krivokapić.

Za sada su i država ali i ostale kolege bez komentara.

Potresna sudbina glumice Vesne Pećanac: zlostavljao je sin, sada živi u bedi

142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link