Magazin

Zoo vrt traži novo ime za vepra Putina jer ‘nijedna svinja ne zaslužuje to ime’

Divlja svinja nazvana po ruskom predsedniku Vladimiru Putinu više se neće tako zvati jer, kako poručuju, “nijedna svinja ne zaslužuje to ime” posle ruske invazije na Ukrajinu.

Vepar od 200 kilograma, koji živi u zoo vrtu u nemačkom gradu Oberfranken, stigao je tamo kao mladunče i nazvan je Vladimir Putin jer je ruskog porekla, preneo je Bild. Međutim, posle invazije na Ukrajinu, vlasti vrta su odlučile da mu promene ime kako ne bi imao nikakve veze sa ruskim liderom.

Vlasnik vepra Ekard Mikiš rekao je Bildu da se ispostavilo da “nijedna svinja ne zaslužuje to ime”.

Mikiš, koji je i vlasnik zoo vrta, odlučio je da organizuje onlajn glasanje i pozvao je prijatelje i posetioce parka da predlože ime kako porodice koje dolaze u vrt ne bi odlazile sa “negativnim iskustvom” zbog imena četvorogodišnjeg vepra.

Mikiš je ispričao i da je “Putin” društvena životinja i vođa svog krda divljih svinja ali da je nametljiv kada je vreme hranjenja. “Ali nije diktator”, naglasio je Mikiš.

Kada je reč o potencijalnim imenima, predloženo je oko 2700 a među favoritima su, očekivano, Zelenski i Kličko po ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i gradonačelniku Kijeva Vitaliju Kličku.

Izvor: Kurir.rs

Finska zaplenila umetnička dela iz Rusije pozajmljena za izložbe u EU

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
390 Shares
390 Shares
Share via
Copy link