Magazin

VELIKO SRCE: Nemanja Matić je donirao 70.000 evra za Duletovo lečenje

Nemanja Matić je anonimni donator koji je uplatio 70.000 evra na račun klinike u Barseloni za lečenje malog Dušana Todorovića (4). To su potvrdili Duletovi roditelji, iako je na društvenim mrežama kružila vest da je anonimni dobrotvor teniser Novak Đoković.

Akcija prikupljanja novca za lečenje malog Duleta, koju je pokrenula fondacija “Podrži život”, podigla je na noge čitavu Srbiju i sve je oduševila vest da je anonimni dobročinitelj uplatio nedostajuću sumu od 70.000 evra direktno na račun klinike “Sant Joan de Deu” u subotu.

Zahvaljujući tome dečak, koji se bori sa teškim oblikom karcinoma, stigao je na vreme na kliniku, a ljudi ne prestaju da se pitaju – ko je taj dobrotvor?

Otkriveno je da je u pitanju Matić, a Duletovi roditelji su mu se od srca zahvalili, kao i svima ostalima koji su učestvovali u akciji.

“U pitanju je gospodin Nemanja Matić, kome se i ovim putem zahvaljemo od srca. Naravno, od srca se zahvaljaujemo svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo. Da ne nabrajam pojedinačno, zahavljujemo se apsolutno svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo. Dragi ljudi, isti, slični, različiti, hvala vam još jednom na svemu”, poručio je Aleksandar Todorović, otac malog Duleta, za “Blic”.

Međutim, Matićevo humano delo se ne zaustavlja samo na doniranju novca.

Naime, budući da se sve dešavalo tokom vikenda, ispostavilo se da novac koji je Matić uplatio u subotu neće moći da legne na račun klinike sve do prvog radnog dana, što bi bilo prekasno.

Zato je Matić uzeo stvari u svoje ruke i lično se postarao da Dušana prime što pre.

“Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac leže na račun bolnice tek u ponedeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvezda Mančester junajteda, založio da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene i izašli su mu u susret”, kaže izvor “Blica”.

dusan-todorovic
Privatna arhiva

Zahvaljujući ovom premenitom činu, Dule se uveliko nalazi na klinici gde se nastavlja njegova velika broba.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da Matić pokaže kakav je čovek, pa tako svi meštani njegovog rodnog sela Vrelo pričaju o tome koliko je velikodušan i kako je uvek spreman da pomogne.

Tako se sada već uveliko zna da, čim dođe u selo, on svrati u lokalnu prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabete i otplati dugove meštana.

“Nemanja je sjajan momak. Puno pomaže selu i nama svima. On deli i šakom i kapom, nikada ne pita koliko šta košta i uvek je spreman da izađe u susret kome treba. Čak je neko vreme plaćao kockarske dugove svojim vršnjacima. Eto koliko je on dobar”, pričaju meštani. Pored toga, Matić je i renovirao osnovnu školu “Vrelo” koju je pohađao, a poznat je i kao dobrotvor crkve Svetog Nikole u rodnom selu, gde svaki put svrati da pita treba li im neka pomoć.

Kažu da novac kvari ljude, ali to nije istina – samo uvek izvuče iz nas ono što se inače možda ne bi videlo. U slučaju velikog Nemanje Matića to je ljudskost i humanost kakva se retko viđa.

Novosadski taksista vozi za malog Dušana

Izvor: Blic

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
698 Shares
698 Shares
Share via
Copy link