Putovanja Srbija

Počinje prijava za vaučere od 15.000 dinara za odmor u Srbiji, ko sve ima pravo i koje destinacije su u ponudi

destinacije-srbija
Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Facebook/infoKOP, Ivan Strahinić, Shutterstock

Svi zainteresovani od danas, 27. juna mogu da se preko pošta prijavljuju za vaučere za odmor u Srbiji.

Reč je o 200.000 vaučera vrednih po 15.000 dinara. Oni koji su početkom godine uzeli vaučere u vrednosti od po 5.000 dinara sada mogu da dobiju još po 10.000 dinara.

Sve ovo će državu koštati četiri milijarde dinara.

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali objasnio je u emisiji „Hit Tvit“ na Pinku da će zainteresovani građani za vaučere za letovanje u Srbiji moći da se prijave preko Pošta Srbije.

On je naveo i da je najveće interesovanje za srpske banje.

– Svi koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti u poštama širom Srbije. Već od sutra će građani Srbije moći da se prijave. Dakle, 200.000 novih vaučera od po 15.000 dinara. U Pošti Srbije možete da se prijavite. Inače, mi smo početkom godine izdali 100.000 vaučera od po 5.000 dinara. On koji su dobili vaučere od 5.000 dinara, automatski će dobiti još 10.000 dinara. Tako da ćemo imati 30.000 građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju – kazao je Mali.

Govoreći o povećanju plata i penzija, Mali je rekao da će penzioneri imati najveće povećanje u poslednjih nekoliko decenija, dok će minimalci i plate biti duplo povećane.

– Veoma su nam važne investicije koje smo pokrenuli pre nekoliko godina. U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prostora da povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno – rekao je Mali.

Da će oko 200.000 građana imati pravo na vučer od države Srbije u iznosu od 15.000 dinara, što je ukupno 3 milijarde u kešu, saopštio je u subotu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To znači da će građani moći da koriste vaučer koji je ranije iznosio 5.000 dinara za odmore u Srbiji. Taj novac moraće da se potroši do oktobra, jer je plan da se finansira letnji i rani jesenji odmor.

Kako je naveo, novac je namenjen za siromašne, one koje su srednje klase, one koji imaju plate do 70.000 dinara, itd..

Vačere će moći da dobiju penzioneri – svi koji su ostvarili pravo na penziju u Srbiji i inostranstvu, nezaposleni, đaci, studenti, nezaposleni prijavljeni na biro Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, prava na dodatak za pomoć i negu drugom licu, koji to ostvaruju po zakonu o socijalnoj zaštiti i zakonom o PIO i svi radnici čija plata ne prelazi 70.000 dinara.

Vaučere moći da dobiju i ratni i civilni vojni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno.

Zatim, oni koji imaju pravo na nakanadu za porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar gazdinstava.

Penzioneri, nezaposleni, studenti i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mogu da dobiju vaučere od 15.000 dinara.

Rok da se iskoriste vaučeri je 31. oktobar, uz napomenu da je minimum pet noćenja.

Sve o načinu prijave i destinacijama za odmor možete pogledati OVDE.

Magična Srbija: TOP 10 mesta koja izgledaju kao da su iz bajke

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link