Srbija Vesti

Vatrogasci u južnoj Srbiji spasili kravu iz bunara i ostali pribrani nakon 3 sata bezuspešnih pokušaja

Vatrogasci iz Prokuplja su uz pomoć meštana sela Kaludra uspeli da izvuku kravu koja je upala u nezaštićen bunar u ataru tog sela, javljaju Južne vesti. Izvlačenje krave iz bunara punog vode, dubokog više od 4 metra i prečnika oko metar, trajalo je oko 3 sata, a životinja je izvučena nepovređena.

Očevici ovog nesvakidašnjeg događaja kažu za Južne vesti da je krava koja je puštena u polje na pašu iznenada propala, ali da je sreća u nesreći što je u bunar bez poklopca upala zadnjim nogama.

U momentu dolaska vatrogasaca uznemirenoj životinji je samo glava virila iznad vode koja je bila duboka oko metar i po.

Krava je puštena na ispašu u polje nedaleko od sela. U jednom trenutku sam čuo tup udarac i riku bespomoćne životinje. Odmah sam pozvao vatrogasce koje moram da pohvalim jer su stigli vrlo brzo. Njihova snalažljivost i veština su oduševili sve meštane – priča za Južne vesti meštanin Kaludre.

Jedan od vatrogasaca spustio se u bunar i polako uspeo da priveže trakom prednje noge uplašene životinje.

Nije bilo nimalo lako jer je krava bila uznemirena, ali je na kraju uspeo. Kada je to urađeno, uz pomoć dizalice i takozvanog “tronožca” polako su počeli da izvlače bespomoćnu životinju – prepričava meštanin.

Iako uplašena, krava je samo nekoliko minuta posle izvlačenja stala na noge i, sem nekoliko ogrebotina po leđima, većih povreda nije bilo.

Meštani ističu da su vatrogasci pokazali izuzetno požrtvovanje i umeće kako bi izvukli bespomoćnu životinju.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kome prokupački vatrogasci spašavaju bespomoćne životinje, najčešće pse i mačke, a tokom 2013. godine uz pomoć nekoliko meštana prokupačkog sela Babin Potok imali su sličnu intervenciju i tada su su spasili ponija koji je tokom ispaše upao u takođe nepokriveni poljski bunar.

Slična drama dogodila se i 2015. na svrljiškom vašaru, kada je krava na stočnoj pijaci polomila ogradu prikolice u kojoj je bila i, bežeći uplašena od gužve, upala u jamu iza kuće pored pijace.

Stvarne situacije u kojima su delfini i kitovi spasili ljude od ajkula

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

33 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap