Magazin Novi Sad

Svi zastaju pred muralom maturanta Petra i tate Veselina u Novom Sadu

mural varljivo leto
Foto: NS uživo/Instagram, printscreen

Novi Sad od juče (13. novembar) je bogatiji za još jedan mural, koji krasi zid Osnovne škole Đorđe Natošević.

Mural na kojem je kultna scena iz obožavanog filma ‘Varljivo leto ’68’ privukao je pažnju mnogobrojnih prolaznika, koji se redom zaustavljaju i fotografišu ga.

„Varljivo leto ’68“ je kultni jugoslovenski film snimljen 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića i po scenariju Gordana Mihića. U leto 1968. godine maturant Petar (Slavko Štimac), stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Potreba da konačno nađe „ženu svog života“ dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca (Danilo Stojković), opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo „čvrstom rukom“ i koji pati zbog svog buržoaskog porekla (otac mu je pre rata bio geometar i školovao se u Pragu). Kada konačno i nađe pravu istinsku, veliku ljubav, ona iz određenih, tada društveno aktuelnih zbivanja, biva prekinuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Glavne uloge tumače Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mija Aleksić, Sanja Vejnović, Ivana Mihić, Mira Banjac i Neda Arnerić, podsećaju Novosti.

Ovaj novosadski tata već 5 godina oslikava murale ćerki za rođendan

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.1K Shares
2.1K Shares
Share via
Copy link