Novi Sad Vesti

Koškanje, svađa i 40 metara dug transparent “Vučić je diktator” na mostu u Novom Sadu

varadinski most transparent

Aktivisti Stranke slobode i pravde sinoć (11. jul) su na Varadinskom mostu u Novom Sadu pokušali da razviju transparent dugačak 40 metara sa porukom na engleskom jeziku “Vučić is a dictator”.

Stranački aktivisti planirali su transparent da postave u trenutku kada je preko Varadinskog mosta prelazio veliki broj posetilaca Exit festivala, ali su ih bezbednosne službe osujetile u toj nameri.

Dešavanja sa mosta uzivo su emitovana na Fejsbuku, a na njima se mogao videti i razgovor načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Slobodana Malešića sa akitvistima, ali i rasprava Komunalne policije sa članovima SSP-a.

Kako se može videti na snimcima koji su uživo prenosili dešavanja na mostu, sa aktivistima SSP-a u jednom momentu je razgovarao i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić, ali su u raspravi uglavnom bili sa pripadnicima Komunalne milicije.

“Došli smo sa transparentom dugačkim 40 metara koji kaže da je Vučić diktator. Prvo se pojavila BIA da nam kaže da to ne možemo da uradimo i zatim su magično nestali. Posle BIA došla su tri automobila komunalne policije, a posle ta tri automobila došao je i načelnik Policijske uprave Novi Sad. U toku dana su bili sat vremena držali naše saborce, jer su im videli transparent u gepeku. Prošlo je godinu dana od protesta, tukli su nas po ulici, bacali su suzavac na mladost ove zemlje, zato smo hteli danas da pošaljemo poruku u celi svet da je Vučić diktator”, rekao je član Stranke slobode i pravde Brajan Brković, koji je na svom Fejsbuk profilu emitovao dešavanja sa mosta.

Aktivisti su optužili policajce da su pokidali transparent, a policajci trde da su ga samo skinuli sa ograde mosta na koju su članovi SSP-a delimično uspeli da ga privežu.

Izvor: 021.rs

Vesić zbog kleveta duguje Đilasu godišnju platu, građani u akciji “Srcem za Sićvea”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Da, ja bi dosla tamo i postavila taj tzv. transparent sama na biciklu za 5 minuta ne bi niko ni primetio da sam bila ja ali ovi izgleda hoce da ih primete. Nesto im bas ne ide izgleda ne ide… Ne mogu da slusam vise te najnjave glasice…

8K Shares
8K Shares
Share via
Copy link